Sport

9 mei 2014

Anno de Kleine verruilt Holland Mineraal HCR Prinsen

Anno de Kleine verruilt Holland Mineraal HCR Prinsen

Anno de Kleine gaat na drie jaar het Lochemse Holland Mineraal verlaten. Afgelopen maandagavond bereikte de Helmonder overeenstemming met de kersverse eredivisionist HCR Prinsen uit Haarlo. “De aanbieding uit Haarlo was dermate goed, dat hij geen neen kon zeggen” aldus captain Ronny Hazewinkel van Holland Mineraal. “Tevens speelde bij hem een rol dat wij hem nog geen concrete aanbieding konden geven voor het nieuwe seizoen wegens het stoppen van een aantal sponsors”.

Overigens kijkt de Lochemse formatie met veel plezier en respect terug op de inzet van De Kleine. Met hem werd Holland Mineraal in het seizoen 2011/2012 net geen kampioen van Nederland. A1 Biljarts uit Apeldoorn eiste de titel toen voor zich op door net wat meer caramboles te scoren. In hetzelfde seizoen werd de bekerfinale verloren van TOVV en in de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 werd beslag gelegd op de derde plaats in de bekerfinale.
Zijn persoonlijk beste prestatie was ongetwijfeld de wedstrijd die hij het afgelopen seizoen thuis tegen Jean van Erp speelde. Hij maakte toen de partij over vijftig caramboles uit in negen beurten met een hoogste serie van zestien en speelde met een moyenne van 5,555. Hij is daarmee de eerste Nederlander die in de eredivisie zijn partij onder de tien beurten beëindigde, een prestatie die zomaar niet door iemand wordt nagedaan, laat staan wordt verbeterd.

Teamleider Dinand Prinsen van HCR Prinsen liet desgevraagd weten uiterst content te zijn met de komst van een geroutineerde speler als Anno de Kleine, “waardoor wij in de breedte duidelijk sterker zijn geworden”. Tevens kon hij nog melden, dat Johan Claessen, die afgelopen seizoen als kopman fungeerde bij A.J. Biljart/v.d. Sanden in Reussel, als reserve is toegevoegd aan het team.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook