Algemeen

18 mei 2014

Leven langs de Hessenweg – De Lebbenbrugge in de 18e eeuw

Leven langs de Hessenweg – De Lebbenbrugge in de 18e eeuw

Ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo komt hier in het weekend van 24 en 25 mei de 18e eeuwse geschiedenis weer tot leven.
In en om de boerderij maakt u kennis met het leven van alledag, uitgevoerd door ruim 35 historisch gekostumeerde personen uit de 18e eeuw, de tijd toen de Lebbenbrugge als herberg en tolhuis in gebruik was.

In huis ontmoet u de waard, de meiden en de knecht. De huishoudelijke taken worden uitgevoerd in de keuken en op de deel en de kinderen spelen op de vloer. Schuif gezellig aan voor een kopje thee of chocola in de herberg en luister naar het laatste nieuws en de achterklap. Of bak je eigen pannenkoeken buiten op de kachel. Op de tolweg kunt u een marskramer tegenkomen en houdt u vooral uw ogen open, er is gespuis gesignaleerd op de Hessenweg.

U ziet het museum eens door andere ogen. Er is wat te beleven voor jong en oud, een uniek evenement om niet te missen.
De Lebbenbrugge is op 24 en 25 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vindt u op de website www.lebbenbrugge.nl en op de facebookpagina www.facebook.com/boerderijmuseum.delebbenbrugge

Verder is er het hele seizoen een tentoonstelling over Hendrik Odink, Hendrik Willem Heuvel en De Lebbenbrugge, met de originele secretaire van meester Heuvel. In een videohoek is een film over Hendrik Odink te zien.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook