Algemeen
Haarlo

18 mei 2014

H.C.R Prinsen Haarlo ontvangt predicaat Hofleverancier

H.C.R Prinsen Haarlo ontvangt predicaat Hofleverancier

Op woensdag 14 mei 2014 om ca. 20.00 uur reikt burgemeester de heer H.L.M. Bloemen aan Hotel Café Restaurant Prinsen in Haarlo het predicaat Hofleverancier uit. De uitreiking vindt plaats in het horecabedrijf aan de Eibergseweg 13 in Haarlo. Het familiebedrijf viert dan haar 150-jarig bestaan.

Het bedrijf wordt intussen door de 5e generatie gerund en vindt zijn oorsprong in 1862. In dat jaar begonnen Reint Ellenkamp en zijn vrouw Catharina Gevers aan de Eibergseweg in Haarlo een bakkerij annex kruidenierswinkel. In 1864 breidden ze de zaak uit met een café en sindsdien is café Ellenkamp/Prinsen een feit. Zoon Willem zette de zaak met zijn vrouw voort vanaf 1890. Het echtpaar kreeg twee kinderen, zoon Reint en dochter Hendrika. In 1926 trouwde dochter Hendrika Ellenkamp met Jan Willem Prinsen en werd de zaak opgesplitst. Hendrika en Jan Willem zetten het café met stalling voort en startten in dezelfde periode een handel in veevoeders. De bakkerij annex kruidenierswinkel verhuisde naar een pand aan de Borculoseweg/hoek Wolinkweg ook in Haarlo en werd voortgezet door zoon Reint en later diens zoon Wim. Dit bedrijf is tot 2008 nog in bedrijf geweest als supermarkt Ellenkamp.

‘Broer’
Jan Willem en Hendrika Prinsen kregen een zoon (Lambertus Willem) en een dochter. In 1956 trad Lambertus Willem, ook wel ‘Broer’ genoemd, in het huwelijk met Rikie. Samen met zijn vader zette hij het café en de veevoederhandel voort (firma J.W. Prinsen & Zn.). Het café en de zaaltjes werden vergroot, verder kwam er een speeltuin bij. Lambertus Willem en Rikie kregen twee zonen, Jan en Dinand. Na het overlijden van zijn opa, kwam Dinand in 1983 bij in het bedrijf (firma L.W. Prinsen & Zn.). Samen met zijn vader werd het bedrijf voortgezet. In 1984 werd het bedrijf uitgebreid met een grote zaal voor feesten en partijen en werd de mengvoederhandel geleidelijk aan afgebouwd tot het in 1990 definitief werd beëindigd. Sinds 1996 is de zaak een eenmanszaak en staat op naam van
Dinand Prinsen. In 1997 werd de zaak uitgebreid met een hotel en vanaf die tijd is de naam omgedoopt in Hotel Café Restaurant Prinsen (HCR Prinsen). In 2011 is de zaal compleet gemoderni-seerd en ingericht naar de eisen van deze tijd voor zowel de toeristische als zakelijke gasten.

Onderscheiding
Het Predicaat Hofleverancier is een onderscheiding van Zijne Majesteit de Koning. Deze wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats in hun regio innemen. De bedrijven moeten daarnaast minimaal honderd jaar bestaan. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

De burgemeester zal het Predicaat Hofleverancier om ca. 20.00 uur uitreiken aan de heer D. Prinsen van Hotel Café Restaurant Prinsen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook