Algemeen

27 mei 2014

Samenwerking voor saamhorigheid

Samenwerking voor saamhorigheid

In de wijk de Koppel organiseren verschillende partijen activiteiten om de saamhorigheid in de wijk nog meer te versterken. BeweegWijs, een organisatie die zich voor alle leeftijden inzet voor bewegen en ontmoeten in de wijk, gemeente Berkelland, speeltuinvereniging-wijkgebouw de Koppel, bewonersgroep de Koppeling, Betula, Careaz, H.W. Heuvelschool, Daltonschool St. Joris, wijkbewoners en wooncorporatie ProWonen organiseren daarom de Startdag “Buurt maken”.

Peilen van behoeften
Aanstaande zondag 25 mei organiseren zij samen leuke activiteiten voor alle wijkbewoners. De bewoners kunnen op deze dag aangeven waar zij in de wijk behoefte aan hebben. Alles wat goed is blijft en wordt aangevuld met allerlei activiteiten voor verschillende doelgroepen zodat er voor elk wat wils kan worden georganiseerd.

Buurtsportcoaches
De buurtsportcoaches van Beweeg Wijs zetten zich op deze dag ook in. Buurtsportcoaches zijn speelbegeleiders voor de buurt, werkzaam bij Beweeg Wijs. Een aantal van hen is ook actief bij Schuurman BZC. De buurtsportcoaches organiseren de komende jaren in vier wijken in Berkelland mooie vrijetijdsactiviteiten. Dat gaat gebeuren in wijk De Berg (Neede) e.o., in wijk De Koppel (Borculo), in wijk Het Simmelink (Eibergen) en in de wijk rondom de Kerst Zwart School (Ruurlo). Zo wordt het nog leuker in de wijk! De buurtsportcoaches regelen diverse activiteiten, voor jong en oud, in de wijk. Dus niet alleen voor kinderen van de basisschool, maar ook voor hun ouders, opa’s, oma’s, buren en kennissen. Dit programma wordt een geheel met alle mooie dingen die nu al in wijk De Koppel door verschillende partijen worden georganiseerd.

Feestelijke startdag
Tijdens de feestelijke startdag zijn alle wijkbewoners vanaf 11.00 uur van harte welkom bij het wijkgebouw. Daar begint de puzzeltocht die langs verschillende activiteiten loopt. Er zijn prijzen te winnen, er is live muziek en natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Meer informatie vindt u op www.prowonen.nl/dekoppel.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook