Algemeen

30 mei 2014

Alzheimer Café Berkelland in Andriessenhuis

Alzheimer Café Berkelland in Andriessenhuis

Dinsdagavond 10 juni a.s. wordt het maandelijks Alzheimer Café Berkelland gehouden. Het thema van deze avond is ‘Gedragsveranderingen bij dementie.’

Op deze avond willen wij met u in gesprek gaan over de gedragsveranderingen bij mensen met dementie. Mensen met dementie gaan zich gaandeweg anders gedragen. Vooral naasten valt dit in het beginstadium al op en verbazen zich over het gedrag. De buitenwereld bemerkt vaak nog niets. Het zijn dan deze gedragsveranderingen die het voor de echtgenoot, zoon of dochter moeilijk maken om het gedrag van hun dierbare te begrijpen en met hem of haar samen te leven en om te gaan. Het roept bij hen vooral gevoelens van machteloosheid op. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven hoe deze gedragsproblemen ontstaan en hoe men daar het beste mee om kan gaan.

We zien u graag op 10 juni a.s. U bent van harte welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De toegang is gratis.

Wat gebeurt er? Elke tweede dinsdag van de maand vindt er een Alzheimercafé plaats in Berkelland. Het Alzheimercafé Berkelland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Zie voor meer informatie de website:www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek
of bel met de Alzheimer telefoon van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek : 06- 13514411.
Het Alzheimercafé Berkelland is bedoeld voor mensen uit de gemeente Berkelland e.o. en wordt georganiseerd door Alzheimer-Nederland Afdeling Achterhoek, Sensire, Livio, Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe en GGNet.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook