Home » Algemeen » Traditionele Pinksterkroon bij Lebbenbrugge
Algemeen

2 juni 2014

Traditionele Pinksterkroon bij Lebbenbrugge

Traditionele Pinksterkroon bij Lebbenbrugge

Op 9 juni, de 2e Pinksterdag, hangt bij De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo boven De Lebbenbruggedijk weer de traditionele Pinksterkroon, een gebruik van vroeger. De Pinksterkroon is door Lies Schutte gemaakt van voorjaarsbloemen. Daaronder ligt een matje waar men de voeten kan vegen. Kinderen in ouderwetse klederdracht zullen degenen die onder de kroon doorlopen en de voeten vegen met een liedje om een centje vragen. “Voetje vegen, centje geven voor de mooie pinksterkroon.

Voor de kinderen is er ouderwets speelgerei om mee te spelen zoals hoepels, stelten, springtouwen, knikkers en bussen met ballen.
De Lebbenbrugge is vanaf 1 mei t/m 31 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur open.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com