Home » Algemeen » Textielweekend op de Lebbenbrugge
Algemeen

10 juni 2014

Textielweekend op de Lebbenbrugge

Textielweekend op de Lebbenbrugge

Vroeger ging men heel anders om met de textiel dan tegenwoordig. Op 14 en 15 juni wordt van 11.00 tot 17.00 uur in het Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo gedemonstreerd hoe men doeken weeft. Op De Lebbenbrugge weeft men nog met een weefstoel uit 1687. Verder zijn er demonstraties sokken breien, Grols breiwerk, wol spinnen, kantklossen, patchwork, quilten, borduren, knipmutsen haken en opmaken. Ook zijn er beide dagen enige activiteiten voor kinderen.
Op zondag wordt er ook nog vlas gesponnen en er is muziek, gemaakt door een regionaal jeugdfagotgroep.

Er is een film over de laatste dagen van de Needse textielindustrie, over de verwerking van vlas en over de kunst van het opmaken van knipmutsen en van het doekrollen voor in het kabinet.

Het hele seizoen is er tentoonstelling over Hendrik Odink, Heuvel Van der Lugt en De Lebbenbrugge

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com