Haarlo
Sport

17 juni 2014

Topteambiljarten carambole blijft ook volgend seizoen in Haarlo

Topteambiljarten carambole blijft ook volgend seizoen in Haarlo

Na het vertrek van sponsor Etikon en van de spelers, leek er na ruim vijftien jaar een einde gekomen te zijn aan het topbiljarten eredivisie carambole in Haarlo. Hans Klok, in 1998 samen met Hans Vultink, Chris Vink en Toon Scholten de grondleggers van biljartbolwerk Borculo/Haarlo, kon dit maar moeilijk accepteren.
“Het was voor mij een onverteerbare zaak dat de tienvoudig Nederlands kampioen en viervoudig Europees kampioen geen team meer op de been kon brengen. Een viertal biljartliefhebbers heeft toen de koppen bij elkaar gestoken en binnen een uur waren we het eens: er moet een doorstart komen”, aldus Klok.
“Onze eerste vraag was natuurlijk, heeft B.V. Ellenkamp de licentie nog en toen dit met ja werd beantwoord moesten we snel handelen om nog op tijd een eredivisiewaardig team in te schrijven bij de KNBB en dat is ons gelukt”, vervolgt hij.

Het bandstoten zal afwisselend gespeeld worden door de Fransman Alain Remond en de Duitser Axel Busscher. Voor het anker kader 71/2 is de Tsjech Marek Faus aangetrokken en het 47/2 wordt gespeeld door Haaksbergenaar Brian ter Braak en teamleider ad interim Hans Klok. Reserve is Nederlands kampioen kunststoten, de Almeloër Erik Vijverberg.
“Onze doelstelling is handhaving in de ere divisie en dat moet met dit team mogelijk zijn. Op termijn hopen we jonge talenten op te leiden die kunnen doorstoten naar de top. We gaan spelen onder de naam Team Berkelland en onze wedstrijden spelen we bij, hoe kan het ook anders, HCR Prinsen aan de Eibergseweg in Haarlo”, aldus een tevreden en gelukkige Hans Klok.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook