Home » Featured » Eerste gemeentelijke erepenning postuum toegekend aan Jan Ribbers
Featured

19 juni 2014

Eerste gemeentelijke erepenning postuum toegekend aan Jan Ribbers

Eerste gemeentelijke erepenning postuum toegekend aan Jan Ribbers

De eerste erepenning van de gemeente Berkelland wordt postuum opgedragen aan Jan Ribbers. Burgemeester Hein Bloemen reikt op donderdag 19 juni 2014 om ca. 15.15 uur de gemeentelijke erepenning uit aan zijn echtgenote Gerrie Ribbers-Meerbeek. De erepenning wordt postuum opgedragen aan Jan Ribbers voor zijn vele verdiensten voor de rivier de Berkel in al zijn facetten, voor de gemeente Berkelland en Borculo in het bijzonder. Dit gebeurt bij de onthulling van het Jan Ribberspad ter plaatse van de zuil met plaquette.

De heer Jan Ribbers, overleden op 13 augustus 2012, heeft zich in het verleden zeer sterk gemaakt voor het voetpad dat nu zijn naam draagt. Hij heeft zich van 1976 tot aan zijn overlijden met hart en ziel ingezet voor een leefbaar, toeristisch en recreatief Borculo. Vanuit zijn functie als bestuurslid van de VVV is de heer Ribbers betrokken geraakt bij het ontwikkelen en stimuleren van het toerisme en de instandhouding van de natuur rond de rivier de Berkel.
Zo was hij van 1989 tot 1998 voorzitter van de Stichting Berkelrecreatie/Berkelfreizeit. Als vervolg hierop heeft hij samen met anderen de Stichting derde Berkelcompagnie opgericht en was ook hier als bestuurslid actief. Verder was hij oprichter en voorzitter van het bestuur van de Vereniging Vrienden van de derde Berkelcompagnie. En was hij ook algemeen bestuurslid van de afdeling Noord en lid van de Commissie Middelen van het Waterschap Rijn en IJssel. Daarnaast was de heer Ribbers actief voor de folkloristische dansgroep De Diekhookse Klumpes, voetbalvereniging DEO, de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel en als raadslid van de voormalige gemeente Borculo.

Koninklijke onderscheiding
Bij zijn afscheid als bestuurslid van het VVV-bestuur van Borculo in 2006 kreeg de heer Ribbers de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Daarna is hij zich in blijven zetten voor het realiseren van plannen betreffende de recreatie, de cultuur, de instandhouding van de cultuurhistorie, het toerisme en de natuur op, in en rond de rivier de Berkel.

Bronzen penning
De erepenning is bestemd voor personen binnen en buiten de gemeente Berkelland die zich voor de gemeente of plaatselijke samenleving zeer verdienstelijk hebben gemaakt. De penning is van de hand van Frank Letterie, (penning)kunstenaar uit Vorden. Op de bronzen penning zijn duidelijk elementen uit de grote kernen van Berkelland te zien. De watertoren in Eibergen, de watermolen in Borculo, een fragment van het kasteel in Ruurlo en de windmolen uit Neede. Op de andere kant prijkt het zo typerende landschapsbeeld met de Berkel.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com