Algemeen

25 juni 2014

Marco Out nieuwe voorzitter P10

Marco Out nieuwe voorzitter P10

Marco Out, burgemeester van Borger-Odoorn, neemt per 1 juli de voorzittershamer van de P10 over van Henk Aalderink, burgemeester van Bronckhorst. De P10 is het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten. Henk Aalderink stopt vanwege gezondheidsredenen met het voorzitterschap. Aalderink: “De P10 heeft een energieke voorzitter nodig die de belangen van plattelandsgemeenten behartigt. Ik heb besloten om mij, vanwege mijn gezondheid, uitsluitend in te zetten voor de gemeente Bronckhorst en de Achterhoek. Uiteraard blijft Bronckhorst lid van de P10! Met Marco Out krijgt de P10 een uitstekende bestuurder met oog voor het platteland aan het roer.”

“Het platteland is de afgelopen jaren nadrukkelijk op de kaart gezet. De P10 zal ook de komende jaren de kracht van het platteland blijven benadrukken. Wij hebben de ruimte, dus geef ons de ruimte om samen met onze inwoners aan eigentijdse oplossingen te werken,” aldus Out. “Er verandert momenteel veel in Nederland en het is belangrijk om daarbij recht te doen aan de specifieke situatie van het grootschalige platteland. Ik heb er veel zin in om dit geluid, als voorzitter van de P10, op een positieve manier te laten doorklinken”.

De komende jaren staan twee onderwerpen voor de P10 centraal:

  • de leefbaarheid op het platteland
  • de transitie van het platteland als gevolg van demografische ontwikkelingen

Binnen de P10 wisselen de aangesloten gemeenten kennis en ervaring uit over deze hoofdthema’s. Daarnaast is de P10 een gesprekspartner voor andere partijen die willen klankborden over specifieke consequenties van beleid voor plattelandsgemeenten.

De P10-gemeenten beslaan met hun gezamenlijke 340.000 ha (groter dan bijv. de provincie Zuid-Holland) het grootste aantal vierkante kilometers aan oppervlakte van ons land. De P10 bestaat uit de gemeenten Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Hollands Kroon, Hulst, Ooststellingwerf, Opsterland, Schouwen-Duiveland, Sluis en Westerveld.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook