Featured
Sport

25 juni 2014

Sportoverzicht van de week (25/26)

Sportoverzicht van de week (25/26)

Paardensport:

Afgelopen weekend vielen diverse leden van de Hamelandse Ruiters in de prijzen. In Varsseveld behaalde Kim van de Esschert met Ewerma een derde prijs in de B dressuur. Met het paard Cliff werd ze vierde in de M2 dressuur. Sanne Bolster startte Exclusief in de L2 dressuur en behaalde hierbij een eerste plaats. In Groenlo reed Jan Lutke Willink zijn merrie Disinaa naar een vijfde plaats in het L springen. Deze wedstrijd was de laatste selectie voor de regiokampioenschappen. De combinatie is reserve kampioen geworden in de klasse L springen en heeft hiermee een ticket voor de Gelderse Kampioenschappen weten te bemachtigen.

Frederieke ter Woerds behaald een tweede prijs.

Frederieke ter Woerds behaald een tweede prijs tijdens het concours in Groenlo.
Met heer pony Salvatore heeft Frederieke in het B springen categorie C een foutloos
parcours gereden en dit werd door de jury gewaardeerd met 73 stijlpunten,
een goede prestatie. Frederieke komt uit voor de Hamelandse ponyclub.

Touwtrekken:

De mannen van touwtrekvereniging de Heure hebben een zilveren medaille behaald in 720 kg. klasse en een zesde plaats in de 640 kg. klasse.

Waterpolo:

Lars en Tim Reuten spelen komend seizoen voor Widex GZC Donk. De gebroeders Reuten genoten hun jeugdopleiding bij WS Twente. Daarna scheidden hun wegen. Tim (23) koos voor Widex GZC Donk en Lars (20) volgde zijn vader Zeno, die als trainer/coach van Schuurman BZC aan de slag ging. Daar werden ze samen landskampioen. (Bron: Waterpolo.nl)

Jesse Koopman en Sebastiaan vertrekken naar Spanje

Jesse Koopman en Sebastiaan van Mil zetten hun loopbaan voort in Spanje. De jonge waterpolo-internationals komen het nieuwe seizoen uit voor CN Sabadell in Barcelona. De 21-jarige Jesse Koopman begon met waterpolo bij De Ham in Wormerveer en speelde in Nederland verder voor Brandenburg, AZ&PC en – na een uitstapje naar Acicastello in de Italiaanse Serie A2 – Schuurman BZC. Met die laatste club werd hij dit jaar Kampioen van Nederland. (Bron: Waterpolo.nl)

Volleybal:

Meisjes B1 en C1 veroveren plek in 1e klas in competitie 2014-2015

Beide teams van Kerkemeijer Gemini hebben het kwalificatietoernooi succesvol afgesloten. De B1 van T/C Shannen Hemel won in Deventer van Volvera Arnhem met 25-6, van Vrivo Vriezenveen met 25-14 en van Set-Up ’69 uit Scherpenzeel met 25-20. De C1 van T/C Henk Brinkerhof versloeg in Arnhem Alterno C2 uit Apeldoorn met 25-21, Set-Up’69 C2 uit Scherpenzeel met 25-7 en Dynamiek Goor met 25-17. Door deze zeges werden beide teams poulewinnaar en plaatsten zij zich direct voor de 1e klasse.

NK schoolvolleybal in Houten
School Noord geëindigd als 7e.
Groep 8 van Kiezel en Kei is 3e geworden tijdens het Nederlands Volleybalkampioenschap!

Heeft u zelf sportnieuws? Stuur uw bericht naar aanleveren@overborculo.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook