Algemeen
Geesteren

30 juni 2014

Open tuin in Geesteren voor WarChild

Open tuin in Geesteren voor WarChild

Aan de Esweg 25 tussen Geesteren en Gelselaar ligt de landschappelijke tuin van de fam. Boeschoten.
Op de zondagen 6 juli, 3 en 31 augustus en 5 oktober kunt u van 11.00 uur tot 16.00 uur de tuin bezoeken.
De entree bedraagt € 3,50 inclusief koffie/thee en koek.

Omdat de tuin deel uitmaakt van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) is tweederde van het terrein aangelegd als schuil- en broedplaats voor dieren. Dit is bereikt door een singelbeplanting aan te brengen zoals die kenmerkend is voor het Achterhoeks landschap.

Rondom de woonboerderij heeft de Amsterdamse tuinarchitecte Janine ten Horn een tuin ontworpen die past bij het natuurlijke beeld in en om het perceel.
De beplanting bestaat voornamelijk uit grassen met accenten van vaste, veelal inheemse, planten. Vooral in deze tijd van het jaar zijn de borders zeer uitbundig en vormen door structuur en kleur een groot harmonieus geheel.
Veel zomerbloeiers starten en maken het geheel tot een vrolijk feest.
Op het terras kunt u genieten van uw kopje koffie of thee en zelfgebakken kruidkoek. In de wei kunt u wandelen en heerlijk zitten om zo een goed beeld te krijgen van de tuin en het omliggende landschap.

Met behulp van familie en vrienden is er een winkeltje waar allerlei gezellige spulletjes te koop zijn voor kleine prijzen. De opbrengst is voor WarChild.
Tijdens de Open Tuin Dagen exposeert Desiree van Tergouw haar keramische objecten en Drs. Saskia Kruize haar vrolijke schilderijen.
Kweker Jan van Houtum biedt vaste planten aan die ook in de tuin voorkomen. Gerrit Jonkman laat glazen voorwerpen zien die hij zandstraalt, waardoor mooie kado’s ontstaan.

We hebben een bijzondere collectie Hydranchea’s zoals “Early Summer” en “Vanille Fraise”. De laatste heeft verlopende kleuren.
Vanuit de tuin hebben we een beschreven wandeling ter beschikking die u voert door het mooie landschap rond Geesteren, duur circa 1 uur en een kwartier.
Voor groepen (minmaal 8 personen) is de tuin ook buiten de open zondagen na afspraak te bezoeken.
email: gj.b@wolmail.nl of telefoon 0545 – 481011.

De netto opbrengst van entree, winkeltje en planten komt ten goede aan het werk van WarChild.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook