Featured

10 juli 2014

Borculose Boekenmarkt op 25 juli van 10 tot 17 uur

Borculose Boekenmarkt op 25 juli van 10 tot 17 uur

BORCULO – Boekenliefhebbers waarderen de Borculose Boekenmarkt. Op vrijdag 25 juli staat de 21e editie van het evenement op het programma. Met ongeveer 45 kramen en verschillende handelaren uit het hele land is de markt zoals altijd volgeboekt.

De organisatie van de Borculose Boekenmarkt is in handen van Stichting Promotie Borculo (SPB) onder de vlag van de Borculose Ondernemersvereniging (BOV). Ria Lusink, Fred Geerligs en Gerrit Urbaan zijn de drijvende krachten. Mede door hun inbreng is de markt uitgegroeid tot een vaste waarde. Professioneel, kleinschalig en sfeervol. Zo kan het evenement het beste worden omschreven. Deze kernwaarden zorgen voor het succes. Het is de kracht van de activiteit. Met 45 kramen van handelaren en antiquariaten uit het hele land valt er genoeg te beleven op de markt die duurt van 10 tot 17 uur. Plaats van handeling is de Weverstraat in het hartje van Borculo. Het concept bevalt de organisatoren uitstekend. Standhouders en belangstellenden zijn enthousiast over het brede aanbod van kwaliteitsboeken, waarbij soms heel verrassende vondsten worden gedaan. De markt is ieder jaar gelijk volgeboekt. De organisatie houdt het bewust kleinschalig en werkt zelfs met een wachtlijst. Er zouden meer stands kunnen worden verhuurd, maar dat wil men bewust niet. Dat zou ten koste gaan van de formule. Liefhebbers kunnen zoeken uit duizenden boeken in allerlei genres. Het gaat om jeugdboeken, romans, strips, themaboeken, streekromans, crimes, geschiedenis en natuurlijk literatuur. Accordeonist Henk ten Hoopen uit Eibergen zorgt voor een vrolijke noot. Kinderen zijn ook van harte welkom, ze worden vermaakt door Clown Jet en veel ballonnen.

De Borculose Boekenmarkt werd voorheen gecombineerd met de finish van de Fietsvierdaagse. Dit jaar is het start- en eindpunt van de Fietsvierdaagse bij de Zompenloods.

Foto: Ria Lusink

Advertentie:

Booking.com

Lees ook