Algemeen

29 juli 2014

Zeegezichten en winterlandschappen in Joriskerk

Zeegezichten en winterlandschappen in Joriskerk

Van 1 augustus tot en met 5 september exposeert Cor Visser uit Ouderkerk aan den IJssel met schilderijen van zeegezichten en winterlandschappen in de Joriskerk te Borculo.
Al op de lagere school was tekenen een van zijn favoriete vakken. Op jonge leeftijd moest hij echter meewerken in het metselbedrijf van zijn vader. Tekenen en schilderen brachten geen brood op de plank. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds 1998 is hij serieus met tekenen en schilderen begonnen. Door veel te proberen, te lezen en vooral te luisteren ontwikkelde zich zijn schilderstalent steeds meer.
Naast zijn eigen galerie aan de Lageweg 3 in Ouderkerk aan den IJssel heeft hij o.a. ook geëxposeerd in het Visserijmuseum in Zoutkamp, Gemeentehuis Lekkerkerk, Bibliotheek in Krimpen aan de IJssel. Wilt u zijn galerie bezoeken belt u dan even: T: 0180 68 2627

Tentoonstelling
In de consistoriekamer is een tentoonstelling ingericht met foto’s en teksten over de geschiedenis van de Joriskerk, die ruim 675 jaar oud is.

Orgelbespeling
Op de zaterdagmiddagen, behalve op 16 augustus, wordt een van de beide orgels bespeeld door organisten uit de regio.

Openstelling kerk
De kerk is open op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is vrij, maar er staat wel een box voor de restauratie van de buitenkant van de kerk.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook