Algemeen

7 augustus 2014

Het belang van bewegen bij mensen met dementie

Het belang van bewegen bij mensen met dementie

Dinsdag 12 augustus aanstaande vindt de maandelijkse avond van het Alzheimercafé Berkelland weer plaats in het Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, in Borculo. Deze avond is Marijke Huisman fysiotherapeut aanwezig om u uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden over het belang van bewegen bij mensen met dementie.
Bewegen kan een manier zijn om de geestelijke vermogens positief te beïnvloeden. Ook kan het een vermindering van het risico van het ontstaan van dementie betekenen of een vertraging van het dementieproces. Het blijkt dat bij mensen van 80 jaar, die in hun jeugd veel aan sport of lichamelijke activiteit hebben gedaan, minder dementie voorkomt dan bij mensen die dit niet hebben gedaan.
Er is een sterke relatie gevonden tussen bewegen op 60-jarige leeftijd en het voorkomen van
dementie 20 jaar later. Hierbij kan ook worden gedacht aan hart- en vaatziekten die dementie kunnen veroorzaken. Er zijn onderzoeken die aantonen dat een dagelijks loopprogramma voor ouderen, die weinig bewegen, een positief effect kan hebben op het geestelijk functioneren.

Tijdens de pauze en na afloop is er tijd en ruimte voor het delen van emoties en ervaringen met medebezoekers en kunnen de aanwezige deskundigen u van informatie voorzien.

Wij zien u graag op 12 augustus. De toegang is gratis. Het adres van het woonzorgcentrum is Koppeldijk 40. U bent van harte welkom vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur

Wat gebeurt er? Elke tweede dinsdag van de maand vindt er een Alzheimercafé plaats in Berkelland. Het Alzheimercafé Berkelland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp -en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een ontspannen sfeer.

Zie voor meer informatie de website:www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek
of bel met de Alzheimer telefoon van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek : 06-13514411.
Het Alzheimercafé Berkelland is bedoeld voor mensen uit de gemeente Berkelland e.o. en wordt georganiseerd door Alzheimer-Nederland Afdeling Achterhoek, Sensire, Livio, Careaz en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé en GGNet.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook