Algemeen

9 augustus 2014

Brandstoffestival op 16 augustus in centrum

Brandstoffestival op 16 augustus in centrum

Borculo staat op zaterdag 16 augustus in het teken van het Brandstoffestival. Er is echt van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Bijzondere voertuigen in combinatie met leuke activiteiten zorgen voor een succesformule. De winkels zijn deze dag ook gewoon geopend.

Het Brandstoffestival wordt op zaterdag 16 augustus gehouden van 11 tot 18 uur. Het is de derde editie van het boeiende evenement dat al snel is uitgegroeid tot een vaste waarde. Aan het parcours door het hele centrum staan die dag zo’n tweehonderd oldtimers, kitcars en andere bijzondere voertuigen opgesteld. Om 10 uur starten de toertochten voor de auto’s en tractoren vanaf de parkeerplaats bij ’t Timpke.
Voor liefhebbers valt er genoeg te genieten tijdens het Brandstoffestival. Er zijn veel mooie klassiekers en andere bijzondere voertuigen te bewonderen. Het gaat om auto’s, tractoren, brommers, vrachtauto’s en andere machines, maar ook elektrische voertuigen zijn welkom.

Het evenement is een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV) en de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel. De organisatie gevormd door André van Woudenberg, Dick Meilink, Gerrit Sprokkereef, Kees de Jeu en Bas Bais, terwijl ook Marloes Fleisnner en Ronald te Slaa medewerking verlenen. “Er zijn veel vrijwilligers die ons die dag helpen. Zonder hen was het niet mogelijk om het festival te organiseren en tot een succes te maken”, merkt Bas Bais op. Verder benadrukt hij dat deelnemers iets te eten en te drinken krijgen van de organisatie. “Voor iedere deelnemer is er een consumptie- en snackbon. Ook is er een toiletwagen beschikbaar.”

Naast het bezichtigen van de voertuigen en de toertocht zijn er op zaterdag 16 augustus nog meer activiteiten in het centrum van Borculo. Daarmee is het Brandstoffestival een leuk uitje voor het hele gezin. Kees de Jeu staat aan het parcours met zijn grote fotoverzameling van auto’s. De heer Mourik is eveneens aanwezig. Hij komt met een eigen kraam met 2.500 auto- en motorboeken. Op de Veemarkt is een verkoopweide voor autodealers met nieuwe en jong gebruikte auto’s. Op deze locatie is ook een helikopterveld op schaal gesitueerd voor
een demonstratie met modelhelikopters. Er staan tevens twee brandweerwagens van het museum. Buitencentrum Kerkemeijer verzorgt op de Veemarkt de catering met een hapje en een drankje en er is ook live muziek: de band The Blues Community komt in actie. Bij het Brandweermuseum komt 4×4 vereniging De Modderpoel met enkele speciale voertuigen. Op de parkeerplaats bij Schuurman Schoenen staan oude tractoren opgesteld en schept IJsboerderij Dommerholt een lekker ijsje. Slagerij Rexwinkel heeft een eigen kraam met lekkernijen voor de winkel aan het parcours.

Voor meer informatie of opgave voor het evenement: www.brandstoffestival.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook