Algemeen

13 augustus 2014

Avondopenstelling tuinen Borculo op 27 augustus

Avondopenstelling tuinen Borculo op 27 augustus

Het Open Tuinen Weekend in Haaksbergen en Berkelland, was in juni met 32 deelnemende tuinen en honderden bezoekers, een groot succes. Op woensdagavond 27 augustus zijn 3 tuinen in Borculo nogmaals voor het publiek geopend. Meer opentuinen info in de regio is ook te vinden op www.ziemijntuin.nl

Ondanks de soms felle regenbuien is er sprake van een uitstekend zomerseizoen voor de tuinliefhebbers, zowel actief als passief. Vele planten bloeien dit jaar lang en uitbundig. Denk hierbij aan de floxen, eupatorium, hortensia, etc. Daarnaast komt de tijd van de grassen er aan. De deelnemende tuineigenaren nodigen u om de tuinen te bezoeken en zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden. De koffie staat klaar en de entree is gratis.

Avondopenstellingen tuinen in Borculo zijn op woensdag 27 augustus van 18.00 tot 21.00. Deze tuinen zijn op loopafstand van elkaar.

Tuin fam. Memelink Ruurloseweg 6 7271 RT Borculo
In 2002 zijn wij verhuisd naar dit huis met een voortuin en een grote achtertuin, samen 750m². We hebben de tuin opnieuw ingedeeld.

We hebben gekozen voor brede borders met bloeiende planten om een groot assortiment te hebben, zodat er het hele jaar in de tuin wel iets bloeit. Vooral in het voorjaar als alle bollen uitgelopen zijn, is het een kleurrijk geheel. In de winter, in januari, bloeit de toverhazelaar al. Daarom vind ik dit een prachtige oude boom.

Naast groen in de tuin, is er ook een vijvertje en enkele (kleine) fonteintjes. Door het contrast planten en water wordt de tuin iets dynamischer. Als hobby houd ik me bezig met bonsaiboompjes. Deze staan verspreid door de tuin. Enkele zijn al meer dan twintig jaar oud.

Tuin fam. Gosens, Prinses Irenestraat 16 7271 GB Borculo
Deze tuin ligt rondom het huis en is bijna 675 m².

Aan de achterzijde van het huis is een terras met L vormige vijver.

In 2008 heeft de tuin zijn huidige vorm gekregen, de twee hoogstam appelbomen, een sterappel en een goudrenet stonden er al in en daar waren we erg blij mee.

Er stonden nog twee pruimen en twee ander appelbomen, deze zijn inmiddels gerooid omdat ze ziek waren. Daarvoor in de plaats hebben we in november 2012 een nieuwe pruimenboom en een walnoot aangeplant. Aan de voorkant van het huis staat een Mispelboom.

Stukje voor stukje ontstonden de borders, rondom het grasveld en allemaal rechthoekig. We wilden een tuin die in overeenstemming was met de vorm en de stijl van het huis. We gebruiken over het algemeen stevige planten, zoals Rudbeckia, Rode Zonnehoed, Duizendknoop en Verbena. Aan de voorkant staan de trosroos Bonica en Lavendel.

Ieder jaar zaaien we weer bloeiende planten zoals Malva en Cosmea.

Ook zijn er elk jaar weer hanging baskets en potten met Petunia, Lobelia enz. Het achterste deel wordt gescheiden door een beukenhaag, daar is een moestuin en er staat een tuinkas. In de moestuin staan veel onbekende pluksla soorten en groenten.

Tuin fam. Everts, Dr. Scheylaan 5, 7271 BL Borculo.
Deze tuin is inmiddels 7 jaar oud, het is een tuin met een groot gazon met daaromheen borders met veel variëteit. Er staan bomen, heesters, vaste planten, coniferen en veel eenjarigen voor de kleur. Achter is ook de grote vijver, een blikvanger, met vissen, goudvissen en goudwinde .

Ook staan er in de tuin veel vakantie herinneringen, in de vorm van planten en zaden die in het verleden zijn meegenomen van over de hele wereld. Mimosa en Eucalyptus uit Australië , een paar “vetplanten “ van Canarische eilanden, bananen en schijfcactus van Kreta , Phoenix palm uit Egypte, en Ruselia equisetiformis van Aruba, deze laatste stond bij ons hotel in de tuin waarvan ik een stekje heb meegesmokkeld. De meeste planten worden hier zelf gekweekt, in de grote kas achter in de tuin, in de winter staat deze ook propvol met alle buitenlandse planten, die geen koude voeten willen. De voortuin wordt gekenmerkt door vier leiperen, deze hebben al heel wat stoofperen geleverd.

U bent van harte welkom. Toegang is gratis .

Advertentie:

Booking.com

Lees ook