Home » Algemeen » Touwtrekkers klaar voor Wereldkampioenschappen
Algemeen

18 augustus 2014

Touwtrekkers klaar voor Wereldkampioenschappen

Touwtrekkers klaar voor Wereldkampioenschappen

Van donderdag 28 tot en met zondag 31 augustus worden de Wereld Kampioenschappen touwtrekken gehouden in Madison, USA. Twee jaar geleden behaalde Nederland een tweede plaats op de Wereld Kampioenschappen, dit jaar doen ze weer een gooi naar het goud.

De meeste selectiespelers voor de heren 700 kg.klasse zijn lid van de Borculose touwtrekvereniging Heure. Al vanaf begin dit jaar is er bij deze club volop getraind met slechts één doel voor ogen: Nederland vertegenwoordigen op het WK.

Vorig jaar werd de Europese titel al binnengehaald, zowel bij de clubteams maar ook als Nationaal team bij het Kampioenschap voor landenteams. Een aantal spelers van Heure wist ook als selectiespeler het goud voor ons land binnen te halen tijdens de World Games in Colombia.

De bondscoach, tevens trainer van TTV Heure, Anton van den Berg heeft zijn selectieteam versterkt met spelers van Touwtrekvereniging Vorden , Jagersrust (Schijf) en TTV Koapman (Tilligte).

Ook zullen een aantal spelers van TTV Heure deel uitmaken van het Nationaal team Mixed 600 kg. Dit is een relatief nieuwe klasse, een team word gevormd door vier dames en vier heren.

De Borculose touwtrekkers vertrekken dinsdag 26 augustus en zullen naar verwachting een week later op 2 september weer terugkeren, met hopelijk een medaille.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 2 juli 2022

    BORCULO – Vandalen hebben vernielingen aangericht op de parkeerplaats bij de Albert Heijn in Borculo. Dit gebeurde afgelopen week in verschillende nachten, zo

  • 2 juli 2022

    BORCULO – Donderdag 9 juni was het de beurt aan de leerlingen van VSO Klein Borculo om een clinic rolstoelbasketbal te volgen van

  • 2 juli 2022

    BORCULO – Op donderdag 30 juni 2022 werd er een naast culturele activiteiten een sportochtend gehouden door het Zone.college Borculo op verschillende sportlocaties

Booking.com