Algemeen

28 augustus 2014

Nieuwe start verjongd Schuurman BZC

Nieuwe start verjongd Schuurman BZC

Schuurman BZC heeft er na vier achtereenvolgende landskampioen voor gekozen om met talentvolle jeugdspelers te gaan bouwen aan een nieuw team. Afgelopen zomer vertrokken zeven geroutineerde spelers van het team waarmee in juni het laatste landskampioenschap werd veroverd. Van de spelers Otto Frikk (Hongarije ivm studie), Thomas Lucas (Szentes, Hongarije), Jesse Koopman (Sabadell, Spanje) en Lars Reuten (GZC Donk) was bekend dat ze zouden vertrekken.Niet verwacht was het vertrek vlak voor het einde van de transferperiode van Jeroen Kuilman (De Ham) en Rob en Lars Gottemaker (Het Ravijn)

Wij zijn erg blij met de terugkomst van de 21-jarige Youri Roolvink, die vorig seizoen eredivisie ervaring heeft opgedaan bij Het Ravijn. De Ruurloër heeft de gehele jeugdopleiding van Schuurman BZC doorlopen. Daarnaast stromen diverse jonge spelers, die de afgelopen twee jaren met het onder 17 team landskampioen zijn geworden, door naar het eerste team. Naast de (ex) internationals keeper Robert Beskers, midvoor Matthijs Lucas en Niek van der Molen wil BZC zijn jonge talenten ondersteunen door nog twee ervaren (buitenlandse) spelers naar Borculo te halen.

In zomerperiode zijn alle internationale contacten van de nieuwe coach Gerrit Jan Schothans en de club zelf hiervoor ingezet en zijn er verschillende spelersopties aan de orde geweest. Inmiddels kunnen we aankondigen dat volgende week de Italiaan Claudio di Martino naar Borculo komt. De 27-jarige Di Martino is voormalig Italiaans jeugdinternational van Italië, maar was vooral actief in de Serie B en A2 bij Canottieri Napoli en Rari Nantes Napoli . In Napels speelde hij een periode samen met oud BZC-er Otto Frikk. We gaan er vanuit dat we deze ervaren speler, na een succesvolle kennismaking volgende week, vastleggen voor komend seizoen. Daarnaast is Schuurman BZC in gesprek met een Amerikaanse speler. Deze 25-jarige jeugdinternational heeft ervaring in Amerika, Brazilië en Australië. We hopen dat deze speler voor de start van de competitie eind september bij ons team kan aansluiten.

Daarnaast is de club zeer content met de terugkomst van Barry Wittenbernds die, na zijn periode als jeugdbondscoach van Duitsland, nu de Heren Jeugdselectie onder 17 onder zijn hoede zal nemen. Buiten de vertrekkende Zeno Reuten is de verdere begeleidingsstaf onveranderd gebleven.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook