Algemeen

29 augustus 2014

Video “Met ’n Knipoge” door Henk Waanders in De Lebbenbrugge

Video “Met ’n Knipoge” door Henk Waanders in De Lebbenbrugge

Op woensdag 3 september a.s. wordt in de schuur van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo de video “Met ’n Knipoge” door Henk Waanders (van de Moodchers) vertoond. Er zijn 2 voorstellingen: om 14.00 en om 15.30 uur.
Het programma is in 1997 door Dick Klevering en Ben Tragter opgenomen toen hij voor de Historische Vereniging Borculo bij Peters een voorstelling gaf. Henk is 5 jaar geleden overleden.

Op het programma staan allerlei liedjes en waargebeurde verhalen uit de gemeente Borculo, zoals Waanders zelf zei: “die de moeite van het bewaren waard zijn”, vanaf de tijd toen hij nog op de lagere school zat. Veel onderwijzers en ander Borculoërs passeren de revue. Het is echt een feest der herkenning, want op de film is ook veel publiek te zien. De toegang is gratis.

Verder is er in De Lebbenbrugge t/m oktober een tentoonstelling over Hendrik Odink, Hendrik Willem Heuvel en De Lebbenbrugge, met de originele secretaire van meester Heuvel. In een videohoek is een film over Hendrik Odink te zien.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook