Algemeen

1 september 2014

Het Gelsters Feest 2014

Het Gelsters Feest 2014

Van 28 tot 31 augustus werd het Gelsters Zomerfeest weer gevierd.

Het thema van dit jaar was 50 tinten Gelster, een beladen thema dat vooraf tot veel discussie heeft geleid.
Op donderdag werd afgetrapt met het sponsoruurtje en de generale repetitie voor de playbackavond.
De vrijdag was als vanouds weer goed gevuld met het schoolfeest voor de basisschoolkinderen. ‘s Avonds was er het vogelschieten. Na een geweldige strijd bleven er 4 winnaars over. Indy Nieborg werd gekroond tot vogelgooiprinses, Cas Stokkink werd gekroond tot schuttersprins, Rietje Koeslag werd gekroond tot schutterskoningin en Jan Hilhorst mag zich een jaar lang schutterskoning van Gelselaar noemen.

Na afloop van het vogelschieten werd er tot in de kleine uurtjes gefeest onder muzikale begeleiding van de band HIKE

De zaterdag stond in het teken van de strijd tussen de 6 buurten uit het dorp.
‘s Middags konden de buurten de krachten de krachten meten met spelletjes die binnen het thema 50 tinten pasten. Na afloop van de zeskamp stond de buurt “Het Veld” net als in 2013 fier aan kop. De vraag was of de buurt ook na de playbackavond nog aan kop zou gaan.

Tijdens de playbackavond bleek dat de overige buurten zich nog niet gewonnen wilden geven. Aan het einde van de avond mochten De Dorpsbevers zich met voorsprong laten kronen tot winnaar van het avondgedeelte en werd Het Veld 2e.

De aanval op de koppositie door de Dorpsbevers bleek na de puntentelling niet voldoende zodat Het Veld zich, net als in 2013, weer een jaar lang de winnaar van het zomerfeest mag noemen.

Op zondag bleek weer hoe het feest in Gelsrlaar leeft want ook de kerkdienst stond in het kader van het thema 50 tinten Gelster.

aansluitend wist het duo Bas en Mientje (Bas te Velthuis en Irma van de Pangaart) de lachers op hun hand te krijgen. In vogelvlucht lieten zij de gebeurtenissen in Gelselaar de revue passeren waarbij op onnavolgbare wijze de plaatselijke bevolking op de hak werd genomen.
Gelselaar kan weer terug kijken op een geslaagd zomerfeest.

spelletjes 2014

50 tinten kerkdienst

Advertentie:

Booking.com

Lees ook