Home » Algemeen » Activiteiten tijdens open Monumentendag in Joriskerk
Algemeen

1 september 2014

Activiteiten tijdens open Monumentendag in Joriskerk

Activiteiten tijdens open Monumentendag in Joriskerk

De eeuwenoude Joriskerk te Borculo zet haar deuren wagenwijd open op Open Monumentendag op 13 september a.s. van 11.00 tot 17.00 uur. Aan het thema van de Open Monumentendag “Op Reis” wordt uiteraard aandacht besteed.

POWERPOINT PRESENTATIE
Van de reizen naar Rome, Israël en Jordanië die onder leiding van ds. J. Janssen zijn gemaakt en van de toekomstige reis in 2015 ( nog een verrassing voor velen) wordt een powerpoint presentatie gegeven. Op deze manier kan men ervaren hoe reizen je blik verruimt, kennismaken met andere culturen en de geschiedenis van deze landen. Verder liggen er in oude koffers diverse reisboeken over andere landen. Deze boeken zijn voor een luttel bedrag te koop. Misschien is er iets van uw gading bij.

MUZIEK
Leerlingen van het Segno Collectief geven van 14.00 tot 15. 00 uur een concert. Zeker de moeite waard om te komen luisteren.

EXPOSITIE
De laatste mogelijkheid om de zeegezichten. geschilderd door Cor Visser uit Ouderkerk aan den IJssel te bewonderen. Deze zeegezichten geven de sfeer weer hoe er vroeger werd gezeild naar verre landen.

TENTOONSTELLING
Er is een tentoonstelling ingericht met foto’s en teksten over de geschiedenis van eeuwenoude Joriskerk.

Van al deze activiteiten kan men genieten onder het genot van een kopje koffie of thee met koek / cake – voor de kinderen limonade – , dat tegen € 1,50 in de hal van de kerk verkrijgbaar is.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com