Algemeen
Geesteren
Gelselaar

9 september 2014

Naoberconcert Geesteren, Gelselaar en Noordijk 31 oktober 2014

Naoberconcert Geesteren, Gelselaar en Noordijk 31 oktober 2014

Een unieke samenwerking tussen drie Berkellandse muziekverenigingen! Op vrijdagavond 31 oktober 2014 laten de muziekverenigingen uit Geesteren, Gelselaar en Noordijk zich van een verrassende kant zien.

Amicitia Geesteren, Concordia Noordijk en Excelsior Gelselaar bundelen hun krachten en vormen samen één groot blaasorkest, waarbij naar verwachting 110 muzikanten samen zullen optreden. Daarnaast vormen ook de malletband uit Gelselaar en de drumbands uit Geesteren en Noordijk één geheel met zo’n 40 slagwerkspelers.

Dit bijzondere optreden op 31 oktober heeft als titel het ‘Naoberconcert’ meegekregen, om de speciale band tussen de Achterhoekse dorpen te benadrukken. Naoberschap is vanouds een manier om elkaar als buren door goede en zware tijden te helpen en dat doen de muziekverenigingen dan ook.

In de maand oktober gaan de verenigingen met elkaar aan de slag om er samen een spetterend optreden van te maken. De samenwerking tussen de muziekverenigingen zien de muzikanten wel zitten: ‘Wij zien dit als een leuke manier om samen aan iets moois te werken’. ‘Op deze manier kunnen we elkaar helpen waar dit nodig is en – met het oog op de toekomst – elkaar versterken.’

Het grote harmonieorkest staat onder leiding van de drie dirigenten Erwin Boonk, Gerben van Lochem en Berjan Morsink. De samengevoegde drum- en malletband staat onder leiding van de instructeurs Niek Braam, Robin Messink en Otto Camfferman.

Het geheel zal worden aangekondigd door het komische duo Buurman & Buurman. Na afloop van het concert treedt de band de Sleppers op. Het Naoberconcert begint om 20.00 uur bij Café Baan in Geesteren en de toegang is gratis. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom!

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook