Algemeen

9 september 2014

HCR Prinsen verliest met 0-8 van A.E.J./Dallinga

HCR Prinsen verliest met 0-8 van A.E.J./Dallinga

Nieuwkomer in de eredivisiedriebanden, HCR Prinsen uit Haarlo, heeft zondagmiddag in eigen huis de verwachte nederlaag, 0-8, geleden tegen lands- en bekerkampioen A.E.J./Dallinga.

Markus Galla en Anno de Kleine konden met een moyenne van boven de 1,00 tegen respectievelijk Dick Jaspers en Frédéric Caudron zich redelijk staande houden en ook captain Michel van Silfhout, die traag op gang kwam tegen Eddy Merckx, speelde net geen moyenne van één. Raymund Swertz behaalde met zijn 16 caramboles in 29 beurten tegen Jean-Paul de Bruijn een moyenne van iets meer dan 0,55.

En toch had er met name in de partij tussen de beide kopmannen iets meer ingezeten voor de man uit Helmond. Halverwege ging de partij nog gelijk op (21-21) maar de Belg profiteerde gretig van een foutje en liep toen weg naar 31-50 in 28 beurten. Galla trof een ontketende Dick Jaspers die na acht beurten al 28 caramboles had gemaakt. De West-Brabander ging met de winst aan de haal na 20 beurten. De Duitser stond op 22 caramboles.

Ook captain van Silfhout kon tot 12-12 nog gelijke tred houden met Merckx, maar series van zeven en tien caramboles gaven hier de doorslag (24-50 in 27 beurten). Swertz had in een moeizame partij weinig in te brengen tegen De Bruijn. Na 29 beurten ging ook deze partij naar het team uit Sluiskil

Advertentie:

Booking.com

Lees ook