Algemeen
Featured

25 september 2014

Vaartochtjes, grote braderie, dans en muziek tijdens Zompendag

Vaartochtjes, grote braderie, dans en muziek tijdens Zompendag

De Zompendag is een boeiend evenement. Op zondag 5 oktober zijn er weer verschillende aantrekkelijke activiteiten in Borculo. Een vaartochtje met de Berkelzomp mag daarbij zeker niet ontbreken.

De Zompendag wordt gehouden op zondag 5 oktober van 12 tot 17 uur. Naast een levendig programma waaronder een grote braderie zijn ook de winkels geopend voor het publiek. Een vaartochtje met de Berkelzomp is een mooie belevenis voor jong en oud. Zompendag biedt dé gelegenheid om kennis te maken met deze bijzondere traditie.

De Zompendag is een vaste waarde op de Borculose evenementenagenda. Het jaarlijkse festijn wordt zeer gewaardeerd. Zo is het ook deze keer weer mogelijk vaartochtjes te maken met de zomp De Fute. De Fute wordt ingezet voor tochtjes door de binnenstad. De zomp vaart dan steeds tussen de watermolen, door de sluis naar de nieuwe steiger bij het gemeentehuis. Bij elk punt kunnen de mensen instappen. Ze maken dan een enkele reis. Dat kan tegen een sterk gereduceerde prijs. Berkelzomp De Jappe vaart op het vaste traject van de haven naar Beekvliet en omgekeerd. Dat is echter alleen bedoeld voor de reguliere vaarten die van tevoren geboekt worden.

Op de Zompendag staan niet alleen de Berkelzompen centraal. Er zijn ook andere boeiende programmaonderdelen. In de Spoorstraat zijn diverse activiteiten, zoals paardrijden en de scouting komt met een klimtoren en brood bakken. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en met speciale Air ballen. Loes Gersen van LG Dance is tevens van de partij, succes verzekerd.

In het centrum is de grote markt altijd een ware trekpleister. Er zijn optredens van een slagwerkgroep en de Kiepen Kerls uit Stadtlohn. Zij zorgen voor een muzikale noot. Verder zijn er demonstraties van Body Check en base jump. Een oliebollenkraam, een draaimolen en een megaklimtoren ontbreken niet. Kortom, er wordt gezorgd voor genoeg vertier.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook