Algemeen
Featured

27 september 2014

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Rikken

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Rikken

Burgemeester Van Oostrum reikt op zaterdag 27 september 2014 om ca. 12.45 uur aan Jacques Rikken (69 jaar) uit Borculo de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit. Dit gebeurt bij de Meilink Groep aan de Kamerlingh Onnesstraat 1 in Borculo. Op deze dag wordt ook het 140-jarig bestaan van het bedrijf gevierd.

Jacques Rikken is sinds 1982 directeur/mede-eigenaar van de Meilink Groep, specialist in industrieel verpakken. Hij heeft zich ingezet voor vernieuwing, innovatie en groei van de onderneming. Het bedrijf doet zaken met grote internationale bedrijven als Stork, Fokker, ASML, Philips, Thales etc. De Meilink Groep bestaat uit vijf bedrijven, te weten: Meilink Industriële Verpakkingen (Borculo en Boxmeer), Meilink Kartonnage (Borculo, Schijndel en Troisdorf), Schijndel Industriële Verpakkingen (Schijndel), Varekamp Exportpacking & Logistics (Raamsdonksveer, Edam, Schiphol en Rotterdam) en Meilink Packaging Supplies (Borculo). Het bedrijf stelt marktleider te zijn in de Benelux en ook internationaal behoren ze tot de top in industrieel verpakken. Het bedrijf is onder leiding van directeur Rikken enorm gegroeid en heeft ondanks de crisis tot dusverre geen personeel hoeven te ontslaan.

Initiatieven sponsoren
De inzet van Jacques Rikken als directeur/mede-eigenaar van het industrieel verpakkingsbedrijf de Meilink Groep heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf is uitgegroeid tot een speler van formaat binnen de verpakkingssector. Ondanks de crisis heeft hij het bedrijf kunnen laten groeien, waarmee veel werkgelegenheid is behouden.

Verder sponsort het bedrijf vele initiatieven. Hierdoor beantwoordt Jacques Rikken aan de criteria uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” en “iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben”. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van de activiteiten ontvangt hij hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Goede doelen en stichtingen
Rikken steunt vanuit de Meilink Groep ook allerlei goede doelen en stichtingen. Zo was het bedrijf betrokken bij het Project Eardrop en steunt het de Stichting DJP, drugspreventie jongeren. Verder stelt het bedrijf op verzoek overtollige platen en ander restmateriaal ter beschikking. Daarnaast is het Meilink groep hoofdsponsor van de jaarlijkse Taptoe in Borculo. Ook heeft het in het verleden een sponsorbedrag aangeboden aan medewerkers dochter met een lichamelijke beperking. Dankzij deze bijdrage kon zij doorbreken als topzwemster met een beperking.

Vraagbaak en organisator
Daarnaast ontplooide/ontplooit Jacques Rikken de volgende activiteiten: mede-oprichter (1987), voorzitter van de sponsorcommissie (1987 tot 1997), vraagbaak en organisator van het jaarlijkse Meilink Borculo golftoernooi van/bij de Lochemse Golf- en Countryclub ‘De Graafschap’. Bestuurslid van de Industriekring Borculo/Industriële Kring Berkelland (2001 tot 2006) en jurylid voor de Berkellandse Ondernemer van het jaar (2013 eenmalig).

Advertentie:

Booking.com

Lees ook