Algemeen

29 september 2014

Feestelijke middag bij de Zonnebloem

Feestelijke middag bij de Zonnebloem

Op zaterdag 11 oktober organiseert de Zonnebloem een feestelijke middag. Iedereen die er graag eens een middag uit wil en daar niet zo vaak de kans toe heeft, is van harte welkom. De gasten van de Zonnebloem, afdeling Borculo/Haarlo en Geesteren/Gelselaar worden persoonlijk uitgenodigd en zijn uiteraard zeer welkom. De feestmiddag is in het Staring College, Herenlaan 2 in Borculo. De zaal is om 13.30 uur open. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is € 8, – per persoon. De middag heeft als thema ‘Balkan’. Het programma wordt verzorgd door het Borculo ’s Mannenkoor en Scovoda uit Lochem. Het koor treedt op in kozakkenkledij en brengt Slavische liederen ten gehore. De Zonnebloem heeft een eigen lied. Het koor studeert dit lied in en de aanwezigen die het lied kennen, kunnen het meezingen. Scovoda is een volksdansgroep. De groep heeft dansen uit de hele wereld op het programma staan en speciaal voor deze middag tonen zij dansen uit de Balkan, Polen en Rusland. Scovoda treedt op in zelf gemaakte kostuums naar origineel voorbeeld. Uiteraard wordt de inwendige mens goed verzorgd en is er volop gelegenheid om gezellig met elkaar te praten in een rustige sfeer. Om iedereen gastvrij te kunnen ontvangen, verzoekt de Zonnebloem aanmelding vooraf bij een van de contactpersonen. Voor Borculo: de heer Sprokkereef (0545 – 27 34 69), voor Haarlo: mw. Pragt (0545 – 26 17 60), voor Geesteren: mw. Kreunen (0545 – 48 14 21) en voor Gelselaar: mw. Voskamp (0545 – 48 20 11).

Ander Zonnebloemnieuws

Bent u donateur
Het is de Zonnebloem, afdeling Borculo/Haarlo bekend dat veel inwoners van Borculo en Haarlo jaarlijks een bedrag overmaken aan de landelijke organisatie van de Zonnebloem. Het is plaatselijk niet bekend wie deze donateurs zijn. Het kan zijn dat u al jaren een bedrag overmaakt naar de landelijke organisatie en toch nooit wordt uitgenodigd door de plaatselijke afdeling. Simpelweg omdat u bij de plaatselijke afdeling niet bekend bent. Wilt u contact met de plaatselijke afdeling omdat u bezoek van een vrijwilliger op prijs stelt of omdat u graag aan één van de activiteiten wilt meedoen, neem dan contact op met de Zonnebloem, Borculo/Haarlo. Een telefoontje naar 06 30 72 86 97 is voldoende om contact te maken. Stel dat ene telefoontje niet uit. Het eerste contact kan de opmaat zijn naar meer gezelligheid en betrokkenheid.

Lotenverkoop succesvol
De lotenverkoop is succesvol verlopen. De vrijwillige lotenverkopers hebben maar liefst 2100 loten verkocht. Een deel van opbrengst komt ten goede aan de kas van de afdeling en daarvan wordt een deel van de jaarlijkse activiteiten bekostigd. De Zonnebloem dankt alle vrijwilligers voor hun inzet en alle kopers voor hun bijdrage aan het werk van de Zonnebloem.

Ziekenbloemetje
Op zondag 14 september hebben vrijwilligers van de Zonnebloem, Borculo/Haarlo een bloemetje gebracht bij 140 inwoners van Borculo/Haarlo vanwege Nationale Ziekendag. Elke tweede zondag van september worden Nederlanders bewust gemaakt van zieken en gehandicapten in hun eigen leefomgeving. De Zonnebloem Borculo/Haarlo leeft op deze manier mee met mensen die te maken hebben met ziekte.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook