Algemeen
Foto's

2 oktober 2014

“Wie zaait kan oogsten” H.W. Heuvelschool heeft geoogst

“Wie zaait kan oogsten” H.W. Heuvelschool heeft geoogst

Sinds mei 2014 heeft de “ H.W. Heuvelschool” een stukje grond in bruikleen. De grond is aangeboden door de Woonstichting

“ Pro-Wonen”. “Zolang er geen bestemming voor is, kan de H.W. Heuvelschool de grond gebruiken” aldus “Pro Wonen” .
Met dit aanbod kwam een lang lopende wens in vervulling, namelijk het ontwerpen en houden van een schooltuin. Een van de plannen uit het interventieprogramma Beweeg Wijs/ Lijf Wijs waarin we met elkaar werken aan een gezonde leef omgeving op school en in de wijk.

De schooltuin is een belangrijk educatief onderdeel van de lessen over natuur en milieu, omdat we weten dat gezonde voeding belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Door met zaden en planten te werken leren de kinderen hoe planten groeien. Het bezig zijn met de plantjes stimuleert om meer groente en fruit te eten. Bijna alle kinderen vinden het geweldig dat ze zelf in de tuin mogen werken. Groente of fruit uit eigen tuin wordt met smaak opgegeten.

De kinderen leren dat een plant verzorgd moet worden en wat voor verschillende planten er bestaan. Er groeien groenten en vruchten in de schooltuin, die geplant zijn door de kinderen zelf met behulp van ouders en leerkrachten.

Meerdere keren per week wordt er in de tuin gewerkt. Ook gedurende de zomervakantie is de tuin elke week onderhouden door kinderen en ouders. Onkruid wieden, water geven, boontjes plukken, radijsjes en wortel trekken, bloemen plukken.

De kinderen krijgen informatie over de natuur en het proces van zaadje tot groei, tot eindproduct van eigen land of kopen in de winkel. Ze delen de opbrengst en nemen dit mee naar huis om het daar te verwerken en op te eten.
Afgelopen vrijdag is er geoogst. Dit was bijzonder leuk! Vol trots bekeken de kinderen de opbrengst uit eigen tuin! Er zijn o.a. aardappels gerooid, prei getrokken, mais, paprika en courgetten geplukt. Met hulp van ouders en kinderen is er een feestelijke maaltijd bereid en met smaak opgegeten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de directie van de H.W. Heuvelschool. Of mailen naar info@Heuvelschool.nl

Foto’s:

DSC07721

DSC07715

DSC07716

DSC07645

DSC07648

DSC07652

DSC07711

DSC07639

Advertentie:

Booking.com

Lees ook