Algemeen

10 oktober 2014

Eerste bijeenkomst Repair Café groot succes

Eerste bijeenkomst Repair Café groot succes

Op woensdagmiddag 8 oktober heeft de eerst reparatie bijeenkomst plaatsgevonden van het Repair Café Borculo en dat was meteen een geslaagd evenement. De enthousiaste, kundige en oplossingsgerichte vrijwilligers hebben een behoorlijk aantal reparaties met succes uitgevoerd.

Bij aanvang zat de loop er direct in. Tijdens een ferme regenbui nam dit kort af om vervolgens weer gestaag door te gaan. Er werd ondermeer gerepareerd: een klok, een cassettedeck, een radiocassette recorder, een elektrische koffiemolen, een lamp dimmer een keukenmixer, een trui werd vermaakt, een jas is aangepast en ook een lekke band van een rolstoel werd geplakt. De bezoekers betalen enkel de eventueel gebruikte onderdelen en een vrije gift kan worden gedeponeerd in de “pot”. Hiervan wordt weer reparatiematerialen en gereedschappen aangekocht, om zo weer andere mensen voort te helpen. Het Repair Café Borculo is een vrijwilligersorganisatie die zonder winstoogmerk reparaties verricht aan goederen en kleding, bedoeld voor alle inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en met name voor mensen die zelf repareren niet (meer) kunnen. Tijdens de reparaties kunnen de bezoekers een kop koffie/thee gebruiken tegen een gereduceerd tarief. Zo wordt de naam Repair Café Borculo eer aan gedaan in het restaurant van Betula welzijnsdiensten.

De reparatie bijeenkomsten van het Repair Café Borculo worden gehouden op elke 2e woensdagmiddag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur in Ontmoetingscentrum Het Hof aan de Hoflaan 3-5 in Borculo. De volgende reparatie bijeenkomst is op woensdagmiddag 12 november as.

Ook vrijwilliger worden? Mail dan naar repaircafeborculo@kpnmail.nl
Meer info: www.repaircafe.nl of Facebook: Repair Café Borculo

Advertentie:

Booking.com

Lees ook