Algemeen

14 oktober 2014

Ruim 1500 kinderen uit Achterhoek doen mee aan ballon-battle

Ruim 1500 kinderen uit Achterhoek doen mee aan ballon-battle

Op 15 oktober gaan ruim 1500 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar uit de Achterhoek met elkaar de strijd aan tijdens de ballon-battle. Welke groep kan het langst de ballonnen in de lucht houden? Luuk de Jong, voetballer bij PSV en afkomstig uit de Achterhoek, geeft het startsignaal via een videoboodschap en opent de wedstrijd. Na afloop ontvangen de leerlingen een bidon om te vullen met water. De wedstrijd vormt de aftrap voor Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd, een gezamenlijk project van de acht gemeenten in de Achterhoek.

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk willen graag dat kinderen gezond opgroeien, maar niet alle kinderen hebben een gezonde start. Reden genoeg om aan de slag te gaan met Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd. Gezamenlijk gaan wij ons inzetten om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Hiermee willen we in de regio Achterhoek het aantal kinderen met overgewicht verminderen.

Onderzoek
Uit metingen van de afdeling jeugdgezondheidszorg van GGD Noord- en Oost-Gelderland (schooljaar 2012-2013) is bekend, dat overgewicht in de regio Achterhoek voorkomt bij 13% van de 5-/6-jarigen, 15% van de 10-/11-jarigen en 16% van de 13-/14-jarigen. Deze percentages zijn hoger dan andere gebieden in de provincie Gelderland. Reden voor de Achterhoekse gemeenten om de handen in één te slaan en een gezamenlijke aanpak te starten. Dit project is mede gefinancierd door de provincie Gelderland. GGD Noord- en Oost Gelderland en de Gelderse Sportfederatie zijn nauw betrokken bij de coördinatie en uitvoering.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook