Algemeen

23 oktober 2014

“Wat ’n Kippedrift” bij de Eendracht

“Wat ’n Kippedrift” bij de Eendracht

Gelselaar – Dit najaar speelt toneelvereniging De Eendracht “Wat ’n Kippedrift!” Het is een plattelandsblijspel in drie bedrijven, geschreven door H. Jongman. De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn op de zaterdagen 8 en 15 november om 20.00 uur. Zaterdag 15 november is er ook een middagvoorstelling om 14.30 uur.

Twee ongetrouwde broers wonen op een afgelegen boerderijtje dat ze schandelijk verwaarlozen. Ze gaan liever vissen. Dit tot groot verdriet en woede van hun zuster, die in een naburig dorp woont en geregeld komt overwippen om haar broers de les te lezen. De broers, haar gejank meer dan zat, nemen een huishoudster in huis. Die overvleugelt de broers en zus volkomen en maakt op een gezonde manier schoon schip op de boerderij. Eerst willen de mannen haar weer lozen vanwege haar bemoeizucht, maar later realiseren ze zich dat ze haar niet kunnen missen. De huishoudster verdwijnt echter op een heel andere wijze dan de broers hadden gedacht.

De spelers zijn ditmaal: Gerrit Harderwijk, Bas te Velthuis, Mariska Eeftink, Irma van den Pangaart, Nienke Reurink, André Riethorst en Marti Renneboom. Regisseur is Bert Geerdink en hij wordt geassisteerd door Esselien Nieuwenhuis.

Vanaf 27 oktober (tot één dag voor de voorstelling) zijn de kaarten in de voorverkoop te bestellen bij café Florijn: tel. 0545-481283. Entree: voorverkoop 5,–, aan de zaal € 6,–, donateurs € 4,–.
Basisscholieren in gezelschap van een volwassene hebben gratis toegang.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook