Algemeen

23 oktober 2014

Geslaagde dienst “Voor iedereen, samen anders” in Joriskerk

Geslaagde dienst “Voor iedereen, samen anders” in Joriskerk

Zondag 19 oktober jl. was er een bijzondere dienst in de Joriskerk te Borculo: voor iedereen, samen anders.
De jeugdcommissie had samen met ds. Janssen deze dienst voorbereid. De kerk zat heerlijk vol met jong en oud. Iedereen was benieuwd wat er anders was. Het Duo Buitengewoon – Anja den Bakker zang en Eelco Schuijl piano – bracht hele mooie nummers ten gehore.

Twee leden van de jeugdcommissie droegen ook hun steentje bij. Erica Haverkamp droeg het gedicht: “ Allemaal zijn we anders” voor . Uit dit gedicht bleek dat in feite iedereen uniek is.
Daarna ging Rita Hulshof voor in gebed.

Het thema van de dienst was: “vieren en verbinden”. De lezing was het verhaal van Zacharias, dat natuurlijk aansloot bij het thema van de dienst. Ds. Janssen plaatste de tekst in de huidige tijd.
Vóór de korte overdenking gingen Eelco en Anja met de kinderen en tieners naar de Instuif om het lied: “Iedereen is anders” in te studeren.

Niet alleen de kinderen moesten een lied instuderen, de gemeente kwam er ook niet onderuit. Onder leiding van organist Klaas van Marle werd lied 975 ingestudeerd.

Terug uit de Instuif zongen de kinderen uit volle borst het volgende refrein:
“iedereen is anders, niemand is zoals jij,
iedereen is anders, jij bent jou en ik ben mij,
iedereen is anders, dat is nou eenmaal zo,
iedereen is anders, okido!”

Het was leuk om te zien en te horen hoe enthousiast de kinderen waren. Het Onze Vader werd dit keer gezongen samen met het Duo Buitengewoon. Na de dienst was er koffie/thee in de zijbeuk van de kerk waar men gretig gebruik van maakte. De sfeer was ongedwongen en men kon gezellig met iedereen praten. Men was het erover eens dat de dienst anders was maar mooi en zeker voor herhaling vatbaar.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook