Algemeen
Featured

30 oktober 2014

Hilco Everts Hof geopend bij Heuvelschool

Hilco Everts Hof geopend bij Heuvelschool

De laatste frambozen zijn geplukt. De zonnebloemen buigen hun hoofd en worden druk bezocht door vogels. De dahlia’s en zinnia’s verliezen hun kleuren. Kortom de schooltuin gaat in rust.

Wat is er door iedereen hard gewerkt om er voor de school en de buurt een mooie en waardevolle plek van te maken! Kinderen, ouders , buurtbewoners en leerkrachten hebben geplant, geschoffeld, gewied, geplukt en geoogst. En uiteraard is er geproefd, gekookt, gebakken en gegeten.

Om de tuin voor de wijk en de school nog herkenbaarder te maken is het idee ontstaan om de tuin een naam te geven. Daarbij is gedacht aan de man die hier zijn huis had staan en zich veel voor de school heeft ingezet. Vorig jaar is hij overleden en werd zijn huis gesloopt in verband met de renovatieplannen in de wijk De Koppel van woningbouwvereniging Pro Wonen.

Er is contact gezocht met zijn dochters om dit voor te stellen, waarna woensdag 29 oktober de hele familie in de tuin aanwezig was om de naam te onthullen. Het werd een bijzondere bijeenkomst, waarbij naast de familie ook kinderen van de school aanwezig waren. Ook zij herinnerden hem in de persoon die hielp bij knutselactiviteiten. Veel familieleden hadden vroeger ook op de Heuvelschool gezeten en haalden herinneringen van toen naar boven.

Het was dan ook een mooi moment toen de beide dochters de naam onthulden en iedereen met een goed gevoel de naam zag van de tuin ‘HILCO EVERTS HOF’

Het plan is om de komende jaren met elkaar verder te werken aan een gezonde school en een gezond schoolplein. Maar bovenal moet de tuin een plek zijn die iets toevoegt in de wijk, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar we trots op zijn.

image6

IMG_8031

DSC08031

IMG_8056

IMG_8035

IMG_8057

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook