Home » Algemeen » Kinderen van de H.W. Heuvelschool verdienen ANWB Streetwise certificaat
Algemeen

4 november 2014

Kinderen van de H.W. Heuvelschool verdienen ANWB Streetwise certificaat

Kinderen van de H.W. Heuvelschool verdienen ANWB Streetwise certificaat

De H.W. Heuvelschool voelt zich mede verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van de kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen alleen in de praktijk leren hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer. Daarom is ANWB Streetwise uitgenodigd om woensdag 29 oktober naar de school te komen.

ANWB Streetwise is een verkeersprogramma voor alle kinderen van de basisschool.
Professionele instructeurs komen een dag op school en geven verkeerstrainingen op maat. Het is praktisch, leuk, leerzaam en uitdagend!
De dagelijkse praktijk wordt nagebootst met speciaal ontwikkelde lesmaterialen. De instructeurs maken gebruiken van bijvoorbeeld electro-en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours.

Het programma is opgebouwd uit vier modules, passend bij de leeftijd en de ontwikkelfase van basisschoolleerlingen en biedt alle leeftijden een passend programma:

Toet toet
Voor de groepen 1 en 2: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

Blik en klik
Voor de groepen 3 en 4: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje.

Hallo auto
Voor groepen 5 en 6: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.

Trapvaardig
Voor groepen 7 en 8: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.

Bekijk voor Streetwise in de praktijk het filmpje op: www.anwb.nl/streetwise

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 27 september 2022

    BORCULO – Op zaterdag 1 oktober wordt er in Borculo een koopavond georganiseerd. De winkels zijn extra lang geopend tot 19.00 uur. Dus,

  • 20 september 2022

    BORCULO – De Borculoër Wico van Leeuwen is vermist. De man wordt al sinds 14 mei 2022 vermist en de politie maakt zich zorgen

  • 20 september 2022

    GEESTEREN – Afgelopen weekend werd er in Geesteren het jaarlijkse Schuttersfeest gevierd. Op zaterdag werd het Vaandelzwaaien gehouden, geheel volgens traditie, met muzikale

Booking.com