Algemeen

7 november 2014

Vrijwilligerswerk: een opstap naar een baan

Vrijwilligerswerk: een opstap naar een baan

WerkCaféBerkelland organiseert maandag 17 november a.s. een thema-avond over vrijwilligerswerk. De heer Allard Podde van Kringloopwinkel Bohero vertelt deze avond over het nut en belang van vrijwilligerswerk. Nederland telt 5,5 miljoen mensen die zich belangeloos inzetten als vrijwilliger bij o.a. kringloopwinkels, sportclubs, buurtgebouwen, verzorgingstehuizen, scholen, zorgboerderijen enz. Deze mensen zijn goud waard en veelal doen ze het gratis en voor niks. Voor iedereen die op zoek is naar een baan kan het een waardevolle aanvulling zijn op iemands ervaring. Daarnaast krijg je nieuwe vaardigheden aangereikt en doe je kennis op die goed van pas kan komen in een volgende baan. Je blijft ook actief en een werkgever heeft graag iemand in dienst die actief van geest is.

Allard Podde, geboren in Den Ham in 1946, momenteel directeur van Stichting Bohero, heeft zich gevestigd in Borculo in 1977 waar hij in dienst trad bij de Weiproducten fabriek. Na verschillende managerfuncties daar te hebben verricht op het logistieke vlak werd hij in 2006 gevraagd het team van Bohero te komen versterken. Er lagen veel mogelijkheden om Bohero verder uit te bouwen en de keuze voor hem was niet moeilijk. Er lag een uitdaging.

Stichting Humanitaire Kringloopwinkel Bohero is gevestigd in Borculo. Al sinds 1983 is de kringloopwinkel actief. In 1991, na de revolutionaire ontwikkelingen in Roemenië is de stichting Bohero (Borculo helpt Roemenië) opgericht.

Het vervolg waren projecten in Moldavië, in de Oekraïne en een ondersteunend project in de Filippijnen. Ook de regionale projecten zoals Pax kinderhulp en het Leger des Heils worden gesteund en Bohero is in gesprek met voedselbanken. Werken bij Bohero als vrijwilliger is dan ook nog eens heel humanitair, je steekt je handen uit de mouwen voor een goed doel. Bohero is uitgegroeid tot een volwassen organisatie met momenteel ca. 100 medewerkers.

Deze avond wordt gehouden bij WerkCaféBerkelland aan de Hessenweg 2 in Neede. Iedereen is welkom vanaf 19.30 u om even bij te kletsen met anderen onder het genot van een kop koffie of thee. We starten om 20.00 u met gastspreker Allard Podde. Toegang is gratis.

Voor overige informatie: www.werkcaféberkelland.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook