Algemeen

14 november 2014

AOC Oost en Careaz J.W. Andriessen organiseren dierenmiddag

AOC Oost en Careaz J.W. Andriessen organiseren dierenmiddag

Borculo – Het AOC Oost, locatie Borculo, en Careaz J.W. Andriessen sloegen de handen ineen voor een gezellige en informatieve ‘dierenmiddag’ in het woonzorgcentrum in Borculo. Twaalf leerlingen van klas 3, uit de vakrichting dierverzorging, verzorgden deze middag op woensdag 12 november.

De ouderen waren verrast. Er kwamen namelijk heel veel verschillende diersoorten naar het woonzorgcentrum. De leerlingen brachten konijnen, zijdehoenders, cavia’s, gerbils, een waterschildpad, muizen, tamme ratten en nog veel meer mee. Al deze dieren zijn op school onderdeel van de vakrichting dierverzorging. De ouderen mochten allerlei dieren knuffelen, aaien en op schoot nemen. De leerlingen vertelden hen over het dier en hoe deze dieren op school verzorgd worden.

Docent dierverzorging Daniël ter Haar: “Het was een zeer geslaagde middag! De leerlingen hebben ervaring opgedaan in het omgaan met een hele specifieke doelgroep. In deze sector zullen zij straks veel met klanten gaan werken. Dat oefenen we op school, maar ook in de praktijk!”

De bewoners waren zonder uitzondering erg enthousiast. Deze drukbezochte middag was voor herhaling vatbaar aldus de bewoners.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook