Home » Algemeen » Zilveren medaille Synchroonzwemmen voor Borculose
Algemeen
Sport

24 november 2014

Zilveren medaille Synchroonzwemmen voor Borculose

Zilveren medaille Synchroonzwemmen voor Borculose

De 2e figurenwedstrijd Synchroonzwemmen was een succes voor Schuurman BZC. Tijdens deze wedstrijd, die werd gehouden in Heerenveen, behaalde Zhifan Nieuwenhuis een zilveren medaille bij categorie 2. Het vorige seizoen sloot de 10-jarige uit Borculo af met een solo-uitvoering in categorie 1 waarvoor zij ook de zilveren medaille ontving.

In deze klasse deden bijna 50 meisjes mee. Zij moeten elk 4 technische figuren voor een jury laten zien. Deze figuren hebben namen als “Kraan” en “Barracuda”. De competitie bestaat uit een drietal figurenwedstrijden. Daarna is de uitvoeringenwedstrijd waarbij er door een solo, duet of groep op muziek wordt gezwommen.

Synchroonzwemmen is de meest sierlijke tak van de zwemsport. Tijdens een uitvoering laat je op de maat van muziek, schijnbaar zonder enige inspanning, spectaculaire figuren en zwemslagen zien. Schijnbaar zonder enige inspanning, want synchroonzwemmen is een zware sport. Het vraagt veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De meisjes kunnen wel een minuut onder water zwemmen!

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com