Home » Algemeen » Midwinter middag bij Lebbenbrugge
Algemeen

4 december 2014

Midwinter middag bij Lebbenbrugge

Midwinter middag bij Lebbenbrugge

Op zondag 14 december a.s. wordt er van 13.00 tot 16.30 in en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 te Borculo een midwintermiddag gehouden.

In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen en het fagotkwartet zorgt voor de muzikale omlijsting met o.a. melodieën in de kerstsfeer.

Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen. Midwinterhoornspecialist Gerrit Hazewinkel is aanwezig om eventuele problemen van blazers en makers te helpen oplossen.

Verder worden er oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en Oud Hollandse wafels gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden o.a. kerststollen gebakken.
Conny van Woudenberg geeft weefdemonstraties op het pas gerestaureerde weefgetouw uit 1687, en er wordt gequilt. Appie Lensink maakt manden.

Je kunt zien hoe je kerststukjes en vogeltaarten kunt maken en kerstkaarten kunt knippen. Veel van deze producten zijn dan ook te koop.

Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bordje snert of een beker chocolademelk zijn er dus genoeg ingrediënten om een gezellige middag te beleven.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com