Algemeen

7 december 2014

DEO-loop weer klaar voor de start

DEO-loop weer klaar voor de start

Op zaterdag 20 december vindt wederom de jaarlijkse DEO-loop plaats. Start en finish van de 34ste editie van de DEO-loop zijn bij het sportcomplex van voetbalvereniging DEO aan de Platvoetsdijk te Borculo.

Jan Ribberspad
Net als andere jaren hebben deelnemers nu ook weer een ruime keus aan te lopen afstanden. Zo kan op 20 december gekozen worden voor de afstanden 2,1, 5,1, 10,3 en 14,1 km. De start van de 2,1 km is om 13.00, de overige afstanden starten om 13.30. Het parcours voor het overgrote deel hetzelfde gebleven en leidt ook nu weer de lopers over verharde en onverharde wegen door het bosrijke gebied van de Dijkhoek. Organisator Bas Dibbelink: ‘Afgelopen voorjaar is in het Galgenveld het Jan Ribberspad onthuld en geopend. Het is dan natuurlijk mooi dat het parcours van de Dijkhoekse DEO-loop ook over een deel van het Jan Ribberspad loopt’. Verder is de opzet en organisatie vergelijkbaar met vorig jaar. Zo ontvangen alle deelnemers na afloop een kleine attentie en kunnen lopers na de finish op temperatuur komen met warme bouillon. Nieuw is wel dat de start van de DEO-loop dit jaar zal plaatsvinden op het nieuwe derde voetbalbalveld van DEO.

Inschrijven via internet
Deelnemers die niet in de rij willen staan voor de inschrijving kunnen zich sinds een aantal jaren vooraf inschrijven, zie de website www.vvdeo.nl. Ook hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Lopers kunnen hierdoor de DEO-loop tijdig in de agenda opnemen en zich ook met een paar clicks direct al opgeven.

Voor jong en oud
De DEO-loop trekt een mooie mix aan deelnemers met ervaren en beginnende lopers. Ook verschijnt jong en oud aan de start. De organisatoren hopen dit jaar wederom een recordaantal deelnemers te mogen begroeten. Met name op de korte afstanden wordt een groei in de deelname verwacht, mede ook door deelname van DEO-jeugdleden. De jeugdafdeling van gastheer voetbalvereniging DEO groeit namelijk de laatste jaren sterk. Zo verdubbelde in een paar jaar tijd het aantal jeugdleden. Om de deelname van eigen jeugdleden nog meer te stimuleren, is zelfs een prijs beschikbaar voor het DEO-jeugdteam dat met de meeste lopers aan de start verschijnt.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook