Algemeen
Sport

27 december 2014

HCR Prinsen wint terecht Achterhoek derby

HCR Prinsen wint terecht Achterhoek derby

Over een ding waren de vele toeschouwers en de beide teammanagers het na afloop van de Achterhoek derby het eens; HCR Prinsen heeft meer dan verdiend deze derby van de thuisclub Holland Mineraal in Lochem gewonnen.
“Wij zouden al blij geweest zijn met een punt, maar dit is fantastisch en ook dik verdiend ook” sprak Dinand Prinsen na afloop van de door zijn team met 2-6 gewonnen wedstrijd. “Al mijn spelers hebben met een moyenne van één en meer gespeeld en ook de verloren partij van Markus Galla tegen Jelle Pijl, had net zo goed in een overwinning kunnen eindigen, maar daar was de klasse van Pijl net iets te goed voor”.

Ronny Hazewinkel van Holland Mineraal kon dit alleen maar beamen. “Met uitzondering van Jelle Pijl hebben mijn spelers niet datgene gebracht wat ik van hen kon en mocht verwachten”, aldus een teleurgestelde Hazewinkel.
Na twee gespeelde partijen was de wedstrijd nog in evenwicht. Jelle Pijl die het in het begin moeilijk had met Markus Galla, herpakte zich in het tweede deel van de partij onder andere door twee series van zes caramboles en finishte na 30 beurten met 50-41. Op de andere tafel begon Frans van Schaik goed, had zelfs een 11-6 voorsprong, maar na 24 beurten had De Kleine de rollen omgedraaid, scoorde een serie van 14 caramboles en sloeg een gat van 17 caramboles die door de man uit Haarlem niet meer was te overbruggen. De voormalige speler van Holland Mineraal maakte na 28 beurten een einde partij. Van Schaik bleef op 28 caramboles steken.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde Stefan Spilleman een moeizame partij tegen Dave van Geel die ook de nodige missers liet noteren. Spilleman wist daar niet van te profiteren en keek halverwege al tegen een 14-25 achterstand aan. Deze partij sleepte zich naar het einde met Van Geel na 49 beurten als winnaar. Spilleman kwam niet verder dan 30 caramboles.

Op de andere tafel speelden de beide Duitsers, Stefan Galla en Christian Rudolph, een partij met afwisselend voordeel dan voor de één dan voor de ander. Stond het halverwege nog 24-28 na 21 beurten, daarna begon een slechte periode van Galla, die pas na 34 beurten weer wist te scoren. Rudolph stond toen al op 43 caramboles. Met series van 9, 8 en 3 caramboles kwam Galla zelfs nog aan de leiding (48-47), maar na 39 beurten trok de man uit Keulen toch aan het langste eind.

Holland Mineraal en HCR Prinsen hebben nu allebei negen punten elf gespeelde en bezetten respectievelijk de zesde en zevende plaats.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook