Algemeen

16 januari 2015

‘De miljoenen van tante Maggie’ door Vrouwen van Borculo voor de Zonnebloem

‘De miljoenen van tante Maggie’ door Vrouwen van Borculo voor de Zonnebloem

De toneelgroep van ‘Vrouwen van Borculo’ speelt op zaterdag 24 januari op verzoek van de Zonnebloem Borculo/Haarlo het toneelstuk ‘De miljoenen van tante Maggie’. Alle vaste gasten van de Zonnebloem zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze middag. Verder is iedereen welkom die zich aangesproken voelt. De voorstelling is in Zaal Peters aan de Steenstraat in Borculo. De zaal gaat om 13.30 uur open en de voorstelling begint om 14.00 uur. De entree is acht euro per persoon. Hiervoor krijgt iedereen een kop koffie met iets lekkers bij binnenkomst en een consumptie in de pauze en na afloop. Rond half vijf is het programma afgelopen.
Waar gaat het toneelstuk over
Margriet Leemans is vijftig jaar geleden als jong meisje met een Amerikaanse piloot naar Amerika vertrokken. Ze kwam na een jaar nog een keer terug voor de begrafenis van haar moeder. Toen haar vader heel snel hertrouwde kwam ze echter nooit meer terug. Haar drie halfzussen uit het tweede huwelijk van haar vader kent ze dus niet. Ze is in Amerika schatrijk geworden. Haar enige zoon sneuvelde in Vietnam, haar man is ook overleden. Nu denkt ze erover haar testament op te maken. Maar aan wie zal ze haar miljoenen nalaten? Ze besluit voor het eerst in vijftig jaar terug te keren en haar halfzussen op te zoeken. Ze gaat logeren in het familiepension “Berkenrode” van haar oudste halfzus en maakt daar ook kennis met haar beide andere halfzussen. Om vast te stellen of iedereen niet alleen maar op haar nalatenschap uit is, bouwt ze wel enkele zekerheden in. Zo brengt ze bijvoorbeeld haar beste vriendin uit Amerika mee. De dans om de miljoenen begint!
Wie staan er op de planken
De toneelgroep van ‘Vrouwen van Borculo’ bestaat uit: Coos van Westhreenen (Maggie) – Rikie Hoenink (Door) – Agnes Veldhuis (Miep) – Riekie Keppels (Heleen) – Stien Ooms (Trees) – Elly Voortman ( Rita) – Nanny Hissink (Jo) – Reina van Heerikhuizen (Wil). De regie is in handen van Hendrika Schuurman. Leuk om te vermelden is dat dit stuk geschreven
is door een oud-inwoner van Borculo de heer Harry Smits.
Over de Zonnebloem
De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Zoveel mensen, zoveel wensen. Voor de één is het veel te lang geleden dat hij of zij het strand heeft gezien. Of naar de film is geweest. Een ander heeft behoefte aan gezelligheid in of dichtbij huis. De Zonnebloem stelt zich ten doel die wensen waar te maken door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Wilt u
graag eens uit of wilt u bezoek aan huis, neem dan contact met de Zonnebloem. Voor Borculo/Haarlo kan dat via www.zonnebloem.nl/borculo of door te bellen met 06 30 72 86 97.
Vrijwilliger worden
Voelt u zich aangesproken door zinvol vrijwilligerswerk, dan bent u bij de Zonnebloem aan het juiste adres. Neem eens een kijkje op www.zonnebloem.nl/borculo of bel voor meer informatie naar 06 30 72 86 97. Wie weet mogen we u binnenkort begroeten bij de afdeling Borculo/Haarlo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook