Algemeen

16 januari 2015

Grote belangstelling voor cursus de plussen van 50+

Grote belangstelling voor cursus de plussen van 50+

De promotietour van de Sociale Dienst Oost-Achterhoek (SDOA) langs werkzoekendenclubs leidt tot massale aanmelding voor de cursus De plussen van 50+. Vorige week was SDOA te gast bij WerkCafé Winterswijk, afgelopen maandag bij WerkCafé Berkelland en vrijdag eindigt de tour in Groenlo. Alleen al in Neede waren er meer dan dertig belangstellenden voor de cursus voor 50-plussers die al langere tijd werkloos zijn. De cursus borduurt verder op de cursus van het UWV. Zo wordt de CV uitgebreid behandelt, hoe presenteer je zelf goed en hoe benut je je netwerk optimaal. Kortom het ‘nieuwe’ solliciteren. De deelnemers worden extra ondersteund door een Team Marktbewerking van SDOA om nog gerichter naar een passende werkplek te zoeken. Er is slechts plaats voor 12 deelnemers! De cursus wordt gehouden op 10 dinsdagmiddagen in het kantoor in Winterswijk. De eerste bijeenkomst is op 3 februari 2015.
Voorwaarde om deel te mogen deelnemen aan de cursus De plussen van 50+ zijn;
• 50 jaar of ouder
• De WW-uitkering loopt over een half jaar af
• U wilt weer aan het werk
• U hebt de cursus Succesvol naar werk (UWV) gevolgd
• U accepteert ondersteuning door SDOA
• U bent woonachtig in de gemeenten Winterswijk, Berkelland of Oost Gelre.
Mochten er onder deze voorwaarde nog geen 12 deelnemers zijn dan zal SDOA een voorwaarde laten vallen. Zijn er meer gegadigden dan zal er later dit jaar nog een cursus starten laat Lizzy Sluis van SDOA weten.
Naast deze training en begeleiding gaat SDOA doelgericht campagne voeren om werkgevers te laten zien wat 50-plussers allemaal te bieden hebben. De cursus is mogelijk gemaakt door eerder genoemde gemeenten.
Aanmelden, met motivatie, voor de cursus kan nog tot en met 23 januari 2015 via m.man@socialedienstoostachterhoek.nl
Voor informatie:
Lizzy Sluis, (0544) 474266, mail l.sluis@socialedienstoostachterhoek.nl
Marion Man, (0544) 474281, mail m.man@socialedienstoostachterhoek.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook