Algemeen
Featured

18 januari 2015

Vrijheidsfeest op de Veemarkt tijdens Bevrijdingsdag

Vrijheidsfeest op de Veemarkt tijdens Bevrijdingsdag

BORCULO – De gezamenlijke Oranjeverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo organiseren allerlei activiteiten op 5 mei 2015 ter gelegenheid van 70 jaar Vrijheid. Borculo haakt dit jaar aan bij het landelijk motto: “op 4 mei herdenken, op 5 mei vieren.” Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland.
Activiteiten
De gezamenlijke Oranjeverenigingen doen mee aan twee activiteiten:
– deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette in de nacht van 4 op 5 mei
– een Vrijheidsfeest op en rondom de Veemarkt in Borculo op 5 mei
Vrijheidsfeest
Met de komst van het Bevrijdingsvuur in Borculo wordt het Vrijheidsfeest om ca. 14.00 uur officieel geopend door burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland.
Direct daarna komen de muziekkorpsen uit Geesteren, Gelselaar, Haarlo en Borculo vanuit de verschillende windrichtingen naar de Veemarkt. Op het plein verzorgen de vijf muziekkorpsen een gezamenlijk optreden. Een tweetal koren: Sosjaal en Timeless zullen dan na het instrumentele gedeelte van de korpsen hun stemmen laten horen. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur treden diverse bands wisselend op: de Nightstars, de Disco Kings, de Daltons en Partyband Don’t Shoot.
Het Vrijheidsfeest in Borculo is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Voor de kinderen zijn er ballonnen, een schminkkraam, suikerspinnen, een springkussen en een megastormbaan. Op het feest hoeft u niet alleen maar te staan: er is ook plaats vrijgemaakt voor gezellige zitjes en ook is er voldoende voor de inwendige mens.
Voor de minder mobiele mensen rijden er busjes van uit Geesteren, Gelselaar en Haarlo naar het centrum van Borculo. Informatie over deze manier van transport en reserveren kunt u inwinnen bij Marja Beltman-Saaltink. Zij is bereikbaar op telefoonnr.: 06-51467618 of e-mail: mabesa@planet.nl.
Wie zijn de gezamenlijke Oranjeverenigingen?
Stichting Zomerfeest Haarlo, Oranjevereniging Gelselaar, Oranje Vereniging Geesteren en de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo vormen samen de gezamenlijke Oranjeverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo. Ieder jaar organiseren zij in hun eigen plaatsen een spetterend volksfeest, een gezellige Koningsdag en een waardige Nationale Herdenking. Voor deze bijzondere gelegenheid – 70 jaar Bevrijding – hebben zij de handen ineen geslagen om gezamenlijk een groots feest te organiseren. U bent van harte welkom om samen met ons dit feest te vieren!

Advertentie:

Booking.com

Lees ook