Algemeen

28 januari 2015

Valentijnsconcert in de Joriskerk te Borculo

Valentijnsconcert in de Joriskerk te Borculo

Zondag 15 februari a.s. Om 14.30 uur wordt weer het traditionele Valentijnsconcert gehouden in de Joriskerk aan het Muraltplein in Borculo. De kerk gaat om 14.00 uur open.
Programma
Ook dit jaar is de Stichting Behoud Hervormde Kerk Borculo er in geslaagd een aantrekkelijk en gevarieerd programma samen te stellen. Voor elk wat wils.
Medewerking verlenen:
– Koor Markant uit Ruurlo met eigen combo
– The Greyhound Barbershop Singers uit Winterswijk
– Sylvia Klaverstijn-Sebök, piano
– Gerlien Hilhorst-Spronk, dwarsfluit
Markant onder leiding van Ton Verheul telt vijftig enthousiaste leden voor wie zingen een lust is.
Hun repertoire is zeer gevarieerd van popsongs tot ballads en nummers uit musicals. Voor dit concert is gekozen voor o.a. May it be, Fly me to the moon, Let me be there en Mamma Mia Medley uit de musical ABBA. Het koor wordt begeleid door een eigen combo bestaande uit: Veronie van Duren – piano, Tonnie Aagten – slagwerk en Jaap van Duren – gitaar.
Het koor “The Greyhound Barbershop Singers” staat onder leiding van Johan Klein Nibbelink en telt vijfentwintig zangers. Het legt ze bijna geheel toe op het zingen van barbershopsongs met af en toe een uitstapje naar andere vormen van close harmony. Naast hun eigen shows verzorgen ze ook gastoptredens en zingen tijdens jubilea, openingen….etc. It’s Barbershop Showtime.
Op dit concert zingen ze o.a. For the longest time, Aura Lee ( door Elvis Presley bekend gemaakt als Love me tender) , Rock and roll medley, medley of spirituals etc.
Sylvia Klaverstijn-Sebök en Gerlien Hilhorst-Spronk zorgen voor het instrumentale intermezzo.
Zij spelen o.a. Aria van Eugène Bozza, Romanze opus 94 nr. 1 van Robert Schumann.
Gratis toegang
Het concert duurt ongeveer anderhalf uur en er is geen pauze. De toegang is gratis, maar…….. een bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld voor de restauratie van de buitenkant van de Joriskerk, het oudste monument van Borculo en beeldbepalend voor het stadje.
Over de restauratie
De binnenkant van de Joriskerk is in 2008/2009 drastisch gerestaureerd, zodat er – zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke bestemming – concerten en tentoonstellingen kunnen worden gehouden.
Sinds 2011 zijn we bezig met de restauratie van de buitenkant. Als alles naar wens verloopt moet deze restauratie in 2016 zijn afgerond.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook