Home » Algemeen » Touwtrektoernooi voor scholen Lochem/ Berkelland
Algemeen
Foto's

1 februari 2015

Touwtrektoernooi voor scholen Lochem/ Berkelland

Touwtrektoernooi voor scholen Lochem/ Berkelland

Op zondag 1 februari werd er het jaarlijkse scholentoernooi gehouden in de Onderschoer in Barchem. Een kleine 300 kinderen van verschillende basisscholen uit onder andere Borculo, Laren, Lochem en Barchem streden om de ereplaatsen aan het touw. Er werd gestreden in 2 categorieen namelijk, groep 5/6 en groep 7/8. Onder leiding van ttv Heure en met behulp van vrijwilligers van de verschillende scholen en touwtrekverenigingen Eibergen, Vorden en Koapman werd alles in goede banen geleidt. De verschillende ploegen bestonden uit 6 of 7 kinderen, en werden gecoacht en bijgestaan door of mensen van de eigen school of door de mensen van de verschillende touwtrekverenigingen. Er waren ook echte scheidsrechters aanwezig die ook wedstrijden leiden in competities op nationaal en internationaal niveau. Deze waren Albert Weenk, Harry Hermans en Martin Stofbergen.
Om iets over 1 in de middag na een openingswoordje van Geert Leusink (de voorzitter van ttv Heure) werd er begonnen met de wedstrijden. Op de matten werd er telkens 1 beurt getrokken tussen de ploegen. Dit was om de tijd zo goed mogelijk te besteden en om iedereen zo veel mogelijk wedstijden te laten trekken. Bij verschillende ploegen kon je goed zien dat ze van te voren geoefend hadden en hier en daar adviezen hadden gekregen van de touwtrekkers. Toen er rond kwart voor 4 de standen werden opgemaakt, konden de nummers 1 en 2 van de poules zich klaarmaken voor de kruisfinales. Nadat onder luide aanmoedigingen van het vele publiek de strijden gestreden waren kwamen er de volgende uitslagen:
Groep 5/6:
1 Heuvelschool 3 Borculo
2 Branink 1 Laren
3 Kiezel en Kei Borculo
4 Propschool 1 Lochem
Groep 7/8: 1 Heuvelschool 5 Borculo
2 Heuvelschool 4 Borculo
3 Branink 5 Laren
4 Branink 4 Laren
Na afloop kregen de kinderen naast de complimenten een aandenken en gingen ze moe en voldaan naar huis. En was het voor de organisatoren ook een geslaagde en sportieve middag.
Foto’s:
001
003
005
007
008
010
013
015
022
028
031
040

Advertentie:

Booking.com

Lees ook