Algemeen

5 februari 2015

Een muzikaal Alzheimer Café in Borculo

Een muzikaal Alzheimer Café in Borculo

Deze maand vindt er een bijzonder muzikaal Alzheimer Café plaats in het Andriessenhuis in Borculo. We hopen op deze avond, naast de mantelzorgers of naasten, vooral ook de mensen met dementie zelf te mogen ontmoeten.
Muziek maken voor mensen met dementie en hun naasten is bijzonder. Muziek verbindt, emotioneert en maakt herinneringen in ons los. Ook bij mensen met dementie!
Zij hebben misschien moeite met het ordenen van hun gedachten en hun herinneringen zijn verward, maar met hun gevoel en emoties is gelukkig niets mis. En juist dit gevoel en deze emoties worden met het maken van muziek losgemaakt. Het blijkt dé manier om mensen met dementie echt te bereiken, ze blij te maken en rust te brengen in hun verwarde gedachtegangen en angsten.
Maar ook voor degene die naast de patiënt staat, de mantelzorger, zal deze ervaring emotionele momenten brengen. Hoe mooi is het immers om de muziek samen te beleven en even dezelfde taal te spreken! Muziek verbindt, je verstaat elkaar zonder woorden!
Deze muzikale avond zal verzorgd worden door Yolanda Tangelder , Zang en percussie en Willem te Voortwis, compositie, piano en accordeon. Voor meer informatie over deze professionele en ervaren muzikanten kunt u kijken op hun website: www.willemenyolandamuziek.nl
De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in de gemeente Borculo. Hieronder leest u meer over plaats, tijdstip en het programma van deze maand.
Een Alzheimer Café is een belangrijk trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen u meemaakt of bezighoudt; over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is altijd gratis evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.
Zie voor meer informatie de website: www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de alzheimertelefoon van de afdeling Achterhoek: 06-13514411
Alzheimer Café Borculo
Datum: 10 febr. 2015
Plaats: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo.
Tijdstip: Inloop en koffie vanaf 19.00. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De avond is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook