Algemeen
Sport

9 februari 2015

Verlies en winst voor HCR Prinsen

Verlies en winst voor HCR Prinsen

De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben aan de thuisdubbel van het afgelopen weekend twee punten belangrijke overgehouden. Zaterdag werd er met 2-6 van subtopper MCR/De Uitspanning uit Barendrecht verloren, maar zondag bleef de winst wel in eigen huis door een 6-2 overwinning op de nummer laatst Capelle/De Terp.
Vooral deze overwinning was van eminent belang in de strijd om degradatie te ontlopen. De thuisclub begon uitstekend, want na twee gespeelde patijen stond het al 4-0. Anno de Kleine kwam tegen Emilio Sciacca al heel snel op een comfortabele voorsprong, 26-9 na tien beurten, en bouwde deze voorsprong gestaag uit en finishte na 21 beurten met 50-19.
Op de andere tafel kende Raymund Swertz tegen Peter van Lieshout een flitsende start en stond na vijf tien beurten al op een 32-7 voorsprong. De Noord-Limburger nam toen gas terug en versloeg zijn opponent in 37 beurten met 50-31.
In het tweede deel besliste Markus Galla de wedstrijd definitief in Haarlo’s voordeel door tegen Dan Breur vanaf het begin het initiatief te nemen en stond na 12 beurten op een 15-5 voorsprong. Hij speelde zijn partij daarna gedegen uit en won deze met 50-33 in 48 beurten. De eer voor de gasten werd gered door kopman Martin Spoormans die Christian Rudolph met 37-50 na 34 beurten het nakijken gaf.
“Deze overwinning was voor ons zeer belangrijk gelet de stand op de ranglijst. Het was niet alleen individueel een prima wedstrijd met hoge moyennes, maar vooral ook een prima teamprestatie met een teammoyenne van 1.335”, aldus teamleider Dinand Prinsen na afloop.
Zaterdag stond HCR Prinsen tegen MCR/De Uitspaning na twee partijen nog op een 2-2 tussenstand. Raymund Swertz had geen enkele moeite met de zwak spelende Peter Loenen en won deze partij met 50-15 na 40 beurten. Markus Galla echter trok tegen Dave Christiani na 40 beurten met 42-50 aan het kortste eind.
Ook in het tweede deel van de wedstrijd was er geen eer te behalen voor Anno de Kleine, 23-50 in 23 beurten tegen Eddy Leppens, en voor Dave van Geel. Hij verloor met 38-50 in 31 beurten van de Fransman Richard Bitalis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook