Algemeen

9 februari 2015

Lezing “Vlinders en Libellen“ door Kars Veling

Lezing “Vlinders en Libellen“ door Kars Veling

Op donderdag 26 februari 2015 organiseert de activiteitencommissie van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o. de boeiende lezing “Vlinders en Libellen; meer kleur in en rond Haaksbergen en Berkelland”. De lezing wordt verzorgd door de heer Kars Veling van de Vlinderstichting. Kars Veling is projectmedewerker van de Vlinderstichting en is o.a. betrokken bij het project “Idylle”. Dit project houdt in dat de Vlinderstichting met steun van de Postcodeloterij gaat voor een kleurrijker Nederland. De Vlinderstichting legt de komende drie jaar heel veel zogenaamde idylles aan. De eerste idylles zijn al geopend; er zullen er nog veel volgen! Wellicht ziet u kansen en mogelijkheden om dit project te ondersteunen
Ook is het deze avond mogelijk meer informatie over de Vlinderstichting en het project Idylle te verkrijgen.
Groen is mooi, maar kleur is mooier! In Haaksbergen en omgeving zijn veel vlinders en libellen te zien, die kleur geven aan bermen, natuurgebieden en tuinen. Welke soorten vinden we in deze omgeving en vooral hoe leven ze en hoe kunnen we zorgen dat er nog veel meer komen? We zullen onder andere kijken naar Idylle, een project om meer bloemen te krijgen voor vlinders, bijen en mensen! In St. Isidorushoeve gaat zo’n prachtige idylle gerealiseerd worden.
Vorig jaar was er al een lezing over meer vlinders in de tuin en deze lezing zal daarop voortbouwen. Ook libellen kunnen een prima plek vinden in uw tuin en er zijn ook buiten de tuin nog veel vlinders te zien.
De Vlinderstichting zet zich in voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Niet alleen voor die dieren zelf, maar omdat vlinders en libellen vreselijk verwende en kritische dieren zijn betekent een verbetering voor deze soorten dat veel andere planten en dieren daarvan zullen profiteren.
Tijdens de lezing zal onder andere worden ingegaan op:
• Welke eisen stellen vlinders en libellen?
• Hoe leven ze en wat hebben ze nodig?
• Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders en libellen in onze omgeving voorkomen?
Als u zelf vragen hebt over vlinders of libellen kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.
Volgens de activiteitencommissie een interessante lezing waardoor uw wellicht (wederom) in vlinders en libellen geïnteresseerd raakt en van deze mooie gevleugelde insecten in uw tuin en daarbuiten gaat genieten.
Locatie:
Café Dwars
Goorsestraat 219
7482 CG St. Isidorushoeve
Entree voor leden en donateurs G&B € 2,50, voor niet-leden € 4,00 (incl. een consumptie)
Voor informatie contactpersoon René Pruysers 06-23433111

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook