Algemeen

24 april 2015

Vrijheidsfeest op de Veemarkt tijdens bevrijdingsdag

Vrijheidsfeest op de Veemarkt tijdens bevrijdingsdag

De gezamenlijke Oranjeverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo organiseren allerlei activiteiten op 5 mei 2015 ter gelegenheid van 70 jaar Vrijheid. Borculo haakt dit jaar aan bij het landelijk motto: op 4 mei herdenken, op 5 mei vieren. Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland.
De gezamenlijke Oranjeverenigingen doen mee aan twee activiteiten:
– deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette in de nacht van 4 op 5 mei
– een Vrijheidsfeest op en rondom de Veemarkt in Borculo op 5 mei
Nationale Bevrijdingsvuurestafette
Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Een groep lopers uit Haarlo, Geesteren, Gelselaar en Borculo zal zorgen dat het Bevrijdingsvuur dit jaar ook in Borculo brandt. Zij doen mee onder de naam Loopgroep Noar Borklo. Op 5 mei zullen zij ’s ochtends Gelselaar, Geesteren, Haarlo en Borculo aan doen. Via social media geeft de organisatie de doorkomsttijden door, zodat de loopgroep op applaus van veel inwoners kan rekenen.
Vrijheidsfeest
Na een rustmoment van de loopgroep wordt het Bevrijdingsvuur om ca. 14.00 uur in Borculo overhandigd aan burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland. Hiermee is het Vrijheidsfeest officieel geopend.
Direct daarna komen de muziekkorpsen uit Gelselaar, Haarlo en Borculo vanuit de verschillende windrichtingen naar de Veemarkt.
Op het plein verzorgen de muziekkorpsen een gezamenlijk optreden. De drie koren Sosjaal, Timeless en het Blokzijls Piratenkoor zullen na het instrumentele gedeelte van de korpsen hun stemmen laten horen. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur treden diverse bands wisselend op: de Nightstars, de Disco Kings, de Daltons en Partyband Don’t Shoot.
Verder…
Het Vrijheidsfeest in Borculo is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Voor de kinderen zijn er ballonnenfiguren, een schminkkraam, suikerspinnen, touwtjestrek, een springkussen en een megastormbaan.
Op het feest hoeft u niet alleen maar te staan: er is ook plaats vrijgemaakt voor gezellige zitjes en ook is er voldoende voor de inwendige mens.
Voor de minder mobiele mensen rijden er tot 21.00 uur busjes van uit Geesteren, Gelselaar en Haarlo naar het centrum van Borculo. Informatie over deze manier van vervoer en reserveren gaat via Marja Beltman-Saaltink. Zij is bereikbaar op telefoonnr.: 06-51467618 of E-mail: mabesa@planet.nl.
Wie zijn de gezamenlijke Oranjeverenigingen?
Stichting Zomerfeest Haarlo, Oranjevereniging Gelselaar, Oranje Vereniging Geesteren en de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo vormen samen de gezamenlijke Oranjeverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo. Ieder jaar organiseren wij in onze eigen plaatsen een spetterend volksfeest, een gezellige Koningsdag en een waardige Nationale Herdenking. Voor deze bijzondere gelegenheid – 70 jaar Bevrijding – hebben wij de handen ineen geslagen om gezamenlijk een groots feest te organiseren. U bent van harte welkom om samen met ons dit feest te vieren!

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook