Algemeen

27 februari 2015

De mooiste tuin van Ruurlo en Borculo en Lezing Coen Jansen

De mooiste tuin van Ruurlo en Borculo en Lezing Coen Jansen

Dinsdag 10 maart zal bij Zaal Prinsen in Haarlo zal direct na de algemene ledenvergadering van Groei en Bloei afd. Berkelland en Haaksbergen bekend worden gemaakt wie de mooiste voortuin tuin van Ruurlo en Borculo heeft.
In afgelopen zomer zijn in deze twee plaatsen de normale tuinkeuringen geweest . Van beide plaatsen zijn de 6 hoogst geëindigde tuinen nog een keer extra in oktober door een groenvak jury gekeurd. Aan de hand hiervan is er een winnaar uit de bus gekomen. Deze winnaar krijgt een hele mooi prijs en mag zijn of haar voortuin de mooiste van Ruurlo en Borculo noemen. Na deze uitreiking zal de lezing van Coen Jansen uit Dalfsen volgen.
Coen Jansen is van de bij plantenliefhebbers alom bekende kwekerij ‘Coen Jansen Vaste Planten’ uit Dalfsen. Coen Jansen heeft een kleine, maar wel sterk gespecialiseerde en toch ook laagdrempelige kwekerij, die bekend staat om zijn sortiment nieuwe en bijzondere vaste planten. Zij kweken al meer dan 25 jaar kwalitatief uitstekende planten uit het beste dat het -zeer grote- sortiment te bieden heeft. Dit gebeurt met het winnen en uittesten van eigen selecties, die geen eendagsvliegen mogen zijn. De planten moeten er niet alleen bij de verkoop uitstekend uitzien, maar ook in uw tuin zullen ze probleemloos verder moeten groeien.
Coen Jansen zal tijdens de lezing ingaan op het kwekerijsortiment dat voor een belangrijk deel bestaat uit planten, die zó uit de natuur gehaald lijken te zijn, maar die toch nét een beetje anders zijn, gecultiveerder zou je ze kunnen noemen. Deze toepassing van planten wordt vaak de “Dutch Wave” genoemd. Waar die natuur gelegen is, dat is minder interessant: het kunnen prairieplanten zijn uit de USA, steppeplanten uit de het zuiden van Rusland of uit de woestijn van Buiten-Mongolië. De enige criteria zijn, dat ze sterk en gezond moeten zijn, goed winterhard en een hoge sierwaarde dienen te bezitten. Daarnaast zal Coen Jansen ook ingaan op zijn eigen liefhebberijen: rare, vaak zeldzame planten in heel kleine hoeveelheden voor de liefhebber van het ongewone. Coen Jansen neemt ook een aantal planten van zijn kwekerij mee die op de lezingsavond te koop zijn.
Datum 10 maart 2015, aanvang lezing 20.30 uur. Prijsuitreiking mooiste tuin is om 20.00 uur.
Locatie:
Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13
7273 SP Haarlo
Entree voor leden en donateurs G&B gratis, voor niet-leden € 4,00 (incl. een consumptie)

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook